Крстајић: Нисмо без шанси на Мундијалу, меч са Костариком најважнији

Селектор фудбалске репрезентације Србије Младен Крстајић истакао је да је први меч против Костарике најважнији на Светском првенству и поручио да верује у пласман у елиминациону фазу, иако је признао да је група са Бразилом и швајцарском веома тешка.

"Сигурно је да немамо лаке ривале. Костарика је 25. на Фифа листи, швајцарска шеста, Бразил други, а ми смо 35, што указује против кога се боримо. Са друге стране, нећемо се унапред предати и рећи да смо без шанси. Гледајући листу, Костарика је најслабији наш противник, управо против њих играмо на старту и мислим да је тај меч најважнији", рекао је Крстајић за бразилски Глобо Еспорте.

Према његовим речима, Србија и у квалификацијама није била фаворит против Аустрије, Ирске и Велса, па је завршила у групи испред тих селекција за директан пласман на Мундијал.

"Пре квалификација Аустрија је били фаворит, заједно са Ирском и Велсом... Били смо четврти по рангу у групи, нико није обраћао пажњу на нас, али смо са добром хемијом и атмосфером у екипи као први се пласирали на Мундијал. Зато мислим да моји играчи имају велики квалитет и карактер да одиграју одлично на турниру".

Како наглашава, нормално је да постоји притисак, али се не плаши великог изазова који је пред њим и репрезентативцима.

"Имам сјајан стручни штаб, као и знање, а неке ствари које ми недостају су попуњене мојим особљем", каже Крстајић.

Бивши репрезентативац додаје да му је част што ће предводити "орлове" у Русији, након што је на клупу дошао после квалификација и смене Славољуба Муслина.

"Привилегија је бити навијач Србије, подржавати репрезентацију у великим мечевима, а камоли бити човек који је води са клупе на тако важном такмичењу као што је Светско првенство. Без сумње, испред мене је велики задатак и одговорност. част ми је што ћу покушати да предводим своју земљу на најбољи начин", закључио је он.

Дуел Србије и Костарике игра се 17. јуна у Самари, пет дана касније заказан је меч са швајцарском у Каљининграду, а 27. јуна против Бразила у Москви.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво