Реми Арсенала и Атлетика, Марсељ славио против Салцбурга

Арсенал – Атлетико 1:1. Олимпик Марсељ – Салцбург 2:0. Атлетико Мадрид је 80 минута игра без искљученог Врсаљка и 75 минута без искљученог Симеонеа, али је успео да стигне до веома повољног резултата у северном Лондону. Погоцима сјајног Тована (навијачи Њукасла се можда неће сложити) и Камерунца Клинтона Нџеа екипа Олимпика из Марсеља победила је Салцбург на југу Француске и још једном показала због чега је љубимац тактичких аналитичара широм Старог континента.

Тешко је, на прави начин свакако, говорити о свим начинима на које је Арсенал током сезона успевао да се самоуништи. Али, у мечу полуфинала Лиге Европе са Атлетиком из Мадрида, као да је досегао један нови ниво ове необичне и нежељене вештине.

Све је било на његовој страни. Чињеница да играју са играчем више после другог жутог картона Врсаљка у десетом минуту (оба старта, делује, заслужују опомену). Чињеница да Атлетико игра и без непосредног присуства Дијега Симеонеа на терену, тренера који је познат по утицају који има са клупе на непосредна дешавања на терену. Моментум после постизања поготка. И опет ништа.

Један контранапад првог ритма Атлетика, грозне интервенције Кошчелног и Мустафија и спретност, интелигенција и способност да препозна моменат за ударац Гризмана. То је било све. Не само да је поништен погодак Лаказета, него је и, могуће, изгубљен читав двомеч и прилика да Арсен Венгер напусти Арсенал са европским трофејом.

Арсенал је имао 15 удараца на гол у првом полувремену, рачунајући и блокиране ударце. Ово је највећи број удараца на гол „тобџија" без постигнутог гола у првих 45 минута неког меча још од дуела са Манчестер Јунајтедом у децембру прошле године, када их је такође било 15.

Енглески тим јесте успео да пробије 4-4-1 ниску зону гостију из Мадрида, али је морао да настави да нападне. То је и урадио. Морао је да то да ради на структуриран начин како би, ако ништа друго, имао ма какво осигурање у тренутку губитка лопте. То није урадио. Зато је и изгубио предност и, можда, читаво полуфинале. 

Јужније, у Марсељу, домаћи Олимпик је на посебно бучном Велодрому савладао Салцбург, који је поново демонстрирао тактичку разноврсност, пошто је овај дуел одиграо у ромбу на средини терена (4-1-2-1-2 систем). Међутим, сјајни Димитри Паје и младићи око њега у тиму Рудија Гарсије успели су да одиграју још једну импресивну утакмицу (Салцбург је имао периоде добре игре и неколико сјајних прилика) и да на крају славе.

Флоријан Тован је постигао први гол после прекида, да би коначан резултат поставио Клинтон, који је заменио младог Француза Лопеза који минут раније.

Реванш мечеви полуфинала Лиге Европе на програму су за седам дана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво