Партизан сигуран против Радничког

Партизан – Раднички Ниш 3:1 (2:1). Фудбалери Партизана савладали су нишки Раднички у Хумској, после још једне пристојне партије – након тријумфа против Чукаричког у недељу. Голове за још увек шампиона Србије постигли су Ђорђе Ивановић (два) и Зоран Тошић.

Партизан је савладао Раднички јер је био наглашено бољи ривал. Ово делује као непотребна таутологија, али имајући у виду како су црно-бели играли у последње време неопходно је то истаћи.

Екипа Мирослава Ђукића је почела у интересантном саставу, са Ђерлеком на боку у равном 4-4-2 систему, у којем су два централна везна фудбалера били Здјелар и Пантић. Ово не значи да ових дана често хваљени Марко Јевтовић није био на терену – штавише, био је капитен – али је играо централног бека поред Светозара Марковића.

Ђорђе Ивановић је против Чукаричког наговестио, и поред неколико веома очигледних тактичких мањкавости, да може да допринесе игри Партизана и то је званично и потврдио у мечу са Радничким. Некадашњи фудбалер суботичког Спартака је постигао два гола, наместио још један и могао да постигне барем још два-три гола, јер су шансе у којима се нашао биле веома квалитетне.

Трећи гол за Партизан постигао је Зоран Тошић, који је на себи карактеристичан начин улазио са десног бока између линија противника (Раднички се бранио у 4-4-2 облику), правио вишак и спајао нападачке микроструктуре свог тима. Сумњати у квалитет некадашњег фудбалера ЦСКА из Москве и репрезентативца Србије, како су неки радили у последње време, заиста делује као траћење речи.

Једини гол за госте са југа Србије, који су пре само неколико дана истим резултатом поражени и од Црвене звезде (у првом колу плеј-офа су истим резултатом савладали Чукарички у Београду), постигао је Павков после помоћне игре после корнера и друге лопте коју нису испратили Здјелар и Милетић.

После меча, видно задовољни тренер Ђукић није желео превише да говори о појединостима самог меча, али јесте пожелео да честита својим фудбалерима на тријумфу и, како је истакао, одличној партији.

Састави

Партизан: Јовичић, Милетић, Марковић, Јевтовић, Антонов, Здјелар, Пантић, Ђерлек, Тошић, Ивановић и Ожеговић.

Раднички Ниш: Шаранов, Стојановић, Мркић, Аксентијевић, Петровић, Мићић, Павков, Симуновић, Бабић, Лалатовић, Станковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво