Звезда победом у Нишу надомак титуле

Фудбалери Црвене звезде савладали су у Нишу екипу Радничког са 3:1 у другом колу плеј-офа Суперлиге Србије

Изузетно занимљив и садржајан меч одигран је у Нишу, меч са пуно борбе и прилика за гол на обе стране.

Звезда је готово свих 90 минута меча имала доминацију на терену, створила знатно већи број шанси, три материјализовала и заслужено освојила три бода на "Чаиру".

Након седам минута игре, Раднички ударцем главом „начиње" Крстичић након корнера који је извео Бен.

Трудила се Звезда до краја полувремена да дуплира предност, али су прилике машили Бен и Аџић. Гол је ипак виђен у Звездиној мрежи, када је у 43. минуту након лоше реакције одбране Звезде, Павков постигао гол тиму из којег је на позајмици у Радничком.

Друго полувреме ипак у потпуности је припало Звезди, која је осим постигнута два, имала довољно шанси за још толико голова.

У само четири минута од 57. до 61. Звезда решава питање победника головима Пешића и Бена.

Центарфор Звезде је свој 24. гол ове сезоне постигао са беле тачке, након што је претходно оборен у шеснаестерцу противника, док је Бен након дуплог паса са Пешићем успео да коначно матира голамана Живковића.

Звезда је до краја меча приводила посао крају, стварала велики број шанси, Бен је имао прилику да најмање постигне још два гола, а своје шансе нису користили ни Аџић, Крстичић и Јовичић.

Голман Звезде Милан Борјан није имао превише посла у другом делу утакмице, осим када је сјајно интервенисао и спречио шут Славише Стојановића.

Лидер табеле Звезда победом у Нишу бележи своју 27 победу и уписује 45 бод, што је уз меч предности, 12 више од "вечитог" ривала Партизана.

Раднички је четвртопласиран са 28 бодова, колико уз меч мање има и трећепласирани Спартак.

Овако је протекао меч:

20.48 – Крај меча, победа Црвене звезде над Радничким од 3:1.

20.38 – Велика прилика за Раднички, Славиша Стојановић је у шеснаестерцу упутио шут, али је Борјан сјајно интервенисао.

20.25 – Наставља Звезда са налетима, прилике за гол имали су Аџић и Јовичић, али нема промене резултата.

20.15 – ГОООЛ! Бен је стрелац у 60. минуту. Само минут након што је промашио изгледну шансу, Бен се искупио поготком на асистенцију Пешића. Поново је овај двојац Звезде задао проблеме одбрани Радничког, а овога пута играч са Коморских острва успео је да постигне гол.

20.12 – ГОООЛ! Пешић сигурно изводи једанаестерац и од 57. минута Звезда води са 2:1.

20.11 – Пенал за Звезду у 56. минуту, након корнера Мићић обара Пешића, а судија Вујовић који је био јако близу, показује на белу тачку.

20.02 – Настављен је меч.

19.45 – Главни судија утакмице Мајо Вујовић свира крај првих 45 минута, резултат је 1:1.

19.43 – ГОООЛ! Павков у 43. минуту доноси изједначење 1:1. Грешка одбране Црвене звезде, прво је Стојковић лоше интервенисао након чега је Бабић центрирао, Борјан ни Ле Талек нису стигли до лопте, већ је то урадио Павков, који је успео да је смести у мрежу гостију.

19.39 – Пешић тресе мрежу противника у 38. минуту, али помоћни судија сигнализира офсајд. Још једном веома лако долазе до гол шансе фудбалери Звезде, након одличне акције Крстичић је упослио Пешића који је искористио зицер, али је то урадио из недозвољене позиције.

19.18 – Прва прилика за Раднички, Павков је шутирао са дистанце, добро је реаговао Борјан.

19.16 – Поново велика прилика за Звезду и Бена и поново нема гола. Звезда кратким пасевима задаје главобоље одбрани Радничког, овога пута Пешић је побегао по десној страни, упутио повратни пас ка Бену, а овај био изблокиран са пет метара.

19.11 – Велику шансу у 11. минуту пропушта Бен, који је након одличне акције Звезде имао ситуацију један на један са голманом, али је шутирао поред гола домаће екипе.

19.07 – ГОООЛ! Звезда од седмог минута води са 1:0, Крстичић је стрелац. Корнер за Звезду добро је извео Бен, пронашао је Крстичића који је побегао чуварима и са пет метара сместио лопту у мрежу.

19.00 – Почео је меч у Нишу, први посед на мечу има екипа Црвене звезде.

18.40 – Познати су састави обе екипе:

Састав Радничког: Живковић - Аксентијевић, Миладиновић, Симуновић, Субић - Петровић, Мићић - Бабић, Сл. Стојановић, Мркић - Павков.

Црвена звезда: Борјан - Стојковић, Ле Талек, Бабић, Родић - Јовичић, Крстичић, Л. Илић, Бен, Аџић - Пешић.

Распоред мечева 2. кола плеј-офа:

Петак: Вождовац - Напредак 1:0
Субота: Раднички - Црвена звезда 1:3
Недеља: Војводина - Спартак (18), Партизан - Чукарички (19).

Табела: 

Црвена звезда 45 бода, Партизан 33, Спартак 28, Раднички 28, Вождовац 27, Чукарички 26, Напредак 26, Војводина 22.

Распоред у плеј-ауту:

Субота: Јавор - Земун 1:0, Рад - Радник 2:1
Недеља: Борац Чачак - Младост Лучани (17) Бачка - Мачва (17).
Табела: 

Земун 21, Радник 19, Младост 19, Мачва 19, Јавор 17, Бачка 15, Рад 15, Борац 12.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи