Фифа казнила Бенфику, Спортинг, Селту, Рајо, Ал Араби...

Међународна фудбалска федерација уручила је новчане казне за катарски Ал Араби, Рајко Ваљекано, Селту и лисабонске великане Спортинг и Бенфику због учешћа "треће стране" у уговорима и трансферима играча.

Ал Араби мораће да плати 187.500 франака јер је клуб омогућио потписе уговора са "трећим лицима" и лажирао износ трансфера код Фифе, а због утицања на независност одлука клуба (дозвола "трећем лицу" у уговорима) санкционисани су Спортинг са 110.000, Бенфика са 150.000, Рајо са 55.000 и Селта са 65.000 франака.

Кажњен је и Фудбалски савез Лаоса са чак 690.000 франака због кршења правила код иностраних трансфера и регистрације малолетних фудбалера, као и ФС Индонезије са 30.000 због избегавања да казни неколико клубова из земље са одузимањем бодова по налогу Фифе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво