Станковић: Ивановић је "моје дете", лепо је што пада рекорд

Некадашњи капитен фудбалске репрезентације Србије Дејан Станковић изјавио је данас да му је драго што ће га Бранислав Ивановић престићи по броју утакмица за национални тим и да је такав епилог природан, али и да рекорди нису битни, већ оно што се уради на терену.

Ивановић је са 102 меча на један наступ од рекордера Станковића и пред Светско првенство у Русији требало би да га наследи на врху.

"Хвала Богу да ће ме Ивановић сменити, тако и треба. Као што ће једног дана можда неко и њега сменити, а онда и тог наследника... Битан је грб, оно што урадиш за репрезентацију, нека буде таквих утакмица 'милион' сваког од играча. Рекорди немају везе... Свашта се причало и писало, Бане је моје дете, неко ко је одрастао и направио феноменалну каријеру. Била ми је част, верујем и њему, да делимо свлачионицу и боримо се за исто. Ивановић је одличан момак и играч", рекао је Станковић Танјугу.

Бивши ас Црвене звезде, Лација и Интера убеђен је да Србија има велике шансе да прође у елиминациону рунду на Мундијалу у конкуренцији Бразила, Швајцарске и Костарике.

"Мундијал је специфично такмичење, огромна је одговорност и притисак. Прве две утакмице ти говоре све, одлучују да ли ћемо ићи даље... Као што сам пре квалификација рекао да ћемо отићи у Русију, тако и сада верујем да ћемо тамо направити велики резултат. Стојим уз репрезентацију Србије и верујем у њу ко год да је селектор или играч и тако би требало свако да размишља."

Како је нагласио, има пуно поверење у селектора Младена Крстајића, још једног некадашњег саиграча из репрезентације.

"Верујем у мог бившег саиграча, драгог пријатеља Младена, селектор је репрезентације, самим тим и мој. Представљаће нашу заставу и бранити наше боје. Немам разлога да не верујем у њега, свом снагом и срцем сам уз Крстајића и 'орлове'."

Станковић је изнео похвале на рачун фудбалера Црвене звезде после победе над Партизаном 2:1 и тако стигли на корак до шампионске титуле.

"Одиграли су стварно добро, као и сваки дерби била је јака утакмица, квалитетна, било је пуно тензије, али тако је када се игра за титулу. Другачије и не може да буде. Одушевила ме је емоција целе екипе и велика жеља за победом. У јуну су кренули припреме, скоро годину дана играју фудбал са толиким притиском и то није лако. Велики успех направљен је у Европи и као група су ме одушевили."

Станковић је учествовао у акцији компаније Марбо "Покажи фудбалску страст" и делио лопте ђацима Основне школе "Јован Ристић" у Борчи, уз велики број деце која су хтела да се сликају и добију аутограм од њега.

"Данас је било феноменално, увек је тако када се дружим са децом, посебно када посетим установу као што је школа. Подржао сам кампању доделе лопти Србији, Црној Гори и Босни и Херцеговини у много школа. Лопта је савршена да одрастеш, сигурно се међу децом крије шампиона, иако не морају да буду. Битно је да лопта постоји у њиховом животу и да је са њом, било које врсте, лепо одрастати."

Управо због дружења са децом и преношења искуства, Станковић припрема организацију фудбалског кампа "ДЕКИ5" на Златибору, уз долазака асова попут Синише Михајловића, Кристијана Кивуа, Марка Матерација и других.

"Сигуран сам да ћу се исто лепо осећати и када мој камп заживи. Надам се најбољем, имам одличну идеју са одличним тимом људи. У три недеље ћу деци показати како сам одрастао, шта је фудбал у принципу и шта су остале ствари које прате, како поштовати противника, како здраво живети, како бити свој... Биће доста гостију, мојих бивших саиграча", закључио је Станковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи