Најбољих једанаест у Премијер лиги – петорица из Ситија, тројица из Тотенхема

Избор за идеални тим енглеске Премијер лиге нема превише изненађења (можда тек једно). У њему се нашло пет фудбалера који играју за шампиона, Манчестер сити (ту се крије то једно изненађење), као и Хари Кејн, Мухамед Салах, Кристијан Ериксен, неизоставни Давид де Хеа...

Фудбалери Манчестер ситија Кајл Вокер, Николас Отаменди, који представља тај потенцијално изненађујући одабир (истина, Аргентинац је комплетирао 2.665 додавања, најмање 300 више од било ког другог фудбалера), Давид Силва, Кевин де Брујне и Серхио Агуеро изабрани су у најбољи тим Премијер лиге у избору Енглеске асоцијације (ФА).

Нови шампион Енглеске, што је вероватно и логично, имао је највише играча међу једанаест најбољих, док су тројица фудбалера чланови Тотенхема – Јан Вертонген, Кристијан Ериксен и Хари Кејн.

Место у нападу, поред Кејна и Агуера, добио је Мухамед Салах из Ливерпула, први стрелац Премијер лиге са 30 голова.

На голу је Давид де Хеа, који је примио 24 гола у сезони. Међутим, базична статистика каже да је укупни xG против екипе Манчестер јунајтеда био 38, што значи да је Шпанац за чак 14 надмашио број голова које је, према квалитету и броју шанси противника, требало да прими.

Маркос Алонсо је представник Челсија, а он је дефанзивни фудбалер са највише погодака у Премијер лиги ове сезоне (шест). Наравно, оставља се питање колико је Алонсо уопште дефанзивац с обзиром на то да у екипи из Лондона игра на позицији левог крилног бека (wing back).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи