Звезда савладала Партизан и приближила се освајању титуле

Фудбалери Црвене звезде савладали су екипу Партизана са 2:1 у 157. окршају два тима. Црвено-бели направили крупни корак ка освајању титуле Суперлиге Србије, пошто предност у односу на "вечитог" ривала износи девет бодова.

Црвена звезда славила је головима Радоњића и Пешића, док је једини стрелац за Партизан био Ожеговић.

Звезда је играла знатно боље, имала иницијативу и контролу већим делом меча, а самим тим и створилa више шанси за погодак.

Радоњић je у 18. минуту донео домаћину предност, када је прецизним ударцем на асистенцију Срнића савладао Стојковића.

Није се дуго чекало на нови погодак, а овога пута Бен је након пресечене лопте упослио Пешића који је лукаво лопту сместио у мрежу ривала.

Партизан је показао нешто бољу игру у другом полувремену, Звезда се више повукла на своју половину, а Партизан је, углавном из прекида највише претио.

Након добро изведеног слободног ударца Тошића, Борјан је закачио лопту, која погађа пречку и пада испред петерца Звезде, а тамо Ле Талек обара Ожеговића и судија Грујић показује на белу тачку.

Сигуран из пенала био је Ожеговић, али је успео само да ублажи предност Звезде. 

До краја сусрета виђена су два црвена и жути картон при великој гужви након гола, Сума и Доналд су имали вербални и физички дуел па су искључени, док је Борјан зарадио жути кратон. 

Звезда је уписала 42 бода, што је девет више од другопласираног Партизана. Трећи је Раднички са 28 бодова. 

Овако је протекао меч:

20.32 – Крај меча, победа Звезде од 2:1.

20.31 – Велика гужва на терену уследила је након гола, Доналд и Сума су зарадили црвени картон након сукоба.

20.31 – ГОООЛ! Ожеговић је сигуран са беле тачке и смањује на 2:1.

20.30 – Пенал за Партизан, након пречке коју је погодио Тошић из слободног ударца, Ожеговић пада у шеснаестерцу, а судија Грујић додељује једанаестерац.

20.22 – Друга измена у Звезди, Аџић је на терену уместо Срнића.

20.19 – Партизан је најближи голу био у 87. минуту, Зоран Тошић је из веома добре позиције шутирао из слободног ударца преко живог зида, али је Борјан успео парадом да одбрани тај ударац.

20.13 – Прва измена у Звезди, Доналд улази уместо Радоњића у 80. минуту. Партизан на другој страни уводи Јовановића уместо Тавамбе.

20.07 – Партизан има можда и најбољу прилику на мечу, Ожеговић у 73. минуту шутира на повратни пас Јанковића, али лопта одлази високо изнад гола.

20.02 – Настављен је меч. 

19.59 – Прекинут је меч у 67. минуту због сукоба навијача на трибинама.

19.44 – Прва измена на мечу дело је Партизана у 53. минуту, Зоран Тошић мења Армина Ђерлека.

19.37 – Настављен је меч.

19.20 – Завршено је прво полувреме 157. "вечитог дербија", Звезда води са 2:0.

Звезда је показала знатно више у првих 45 минута. Домаћа екипа је играла знатно конкретније и садржајније, што је резултовало са два поготка и још толико донекле изгледнијих прилика. 

Партизан има проблема са Звездиним пресингом, након чега губе доста лопти. Што се напада тиче, црно-бели су једину солидну ситуацију имали када је Ожеговић доста искоса упутио шут у угао који је покривао Борјан.

19.19 – Поново Звезда прети, Марковић је изгубио лопту на средини терена, Звездину контру повео је Срнић, упослио Пешића на десном крилу, овај центрирао до Бена, чији ударац завршава поред гола Партизана.

19.05 – У два наврата опасно је било у шеснаестерцу Партизана, прво је Вен са ивице шесанестерца из слободног ударца послао лопту преко гола Стојковића, да би пар минута касније након корнера лопта дошла до Радоњића, који је отишао мало више у угао, добро шутирао, али Стојковић му је скратио угао и одбранио ударац.

19.01 – Партизан први пут прети, Пантић у 25. минуту шутира са неких двадесетак метара, али се добро позиционирао Борјан и ухватио лопту.

18.55 – ГОООЛ! Ексрпесно Звезда постиже и други гол, у 21. минуту Александар Пешић је стрелац. Грешка одбране Партизана која је предала лопту, Бен је повукао лопту ка шеснаестерцу, одлично упослио Пешића, који је савладао Стојковића. Недоумица је да ли је након шута Пешића Срнић дирао лопту, као и то да ли је био у офсајду. 

18.52 – ГОООЛ! Радоњић у 18. минуту доводи Звезду у предност од 1:0. Пешић је након аута на половини терена одлично упослио Срнића, који је ушао у средину, упослио Радоњића који је веома прецизним ударцем од стативу савладао Стојковића.

18.34 – Почео је 157. "вечити" дерби на стадиону "Рајко Митић". 

17.45 – Познати су састави два тима:

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Ле Талек, Бабић, Родић, Јовичић, Крстичић, Срнић, Радоњић, Бен и Пешић;

Партизан: Стојковић, Вулићевић, Н. Р. Милетић, Марковић, Н. Г. Милетић, Јанковић, Здјелар, Пантић, Ђерлек, Тавамба и Ожеговић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво