Подвиг Салцбурга против Лација за пласман у полуфинале

Салцбург - Лацио 4:1 (0:0). Фудбалери Салцбурга остварили су прави подвиг пошто су на свом терену савладали Лацио са 4:1. Римљани су повели преко Имобилеа у другом полувремену а онда је уследила канонада домаћина који је за 20 минута постигао четири гола и стигао до великог преокрета. Италијански тим имао је предност од 4:2 из прве утакмице али није успео и да га сачува. Пласман у полуфинале обезбедили су још Арсенал, Марсеј и Атлетико Мадрид.

Након тријумфа у Риму, прошлог четвртка, деловало је да ће италијанска екипа лако до пласмана у полуфинале.

Када Ћиро Имобиле у 52. минуту постигао погодак Лацио је вероватно већ видео себе у полуфиналу ... али је домаћин силовито узвратио...

Само минут касније Мунас Дабур донео је изједначење Салцбургу, да би потом уследио потпуни преокрет у овом двомечу. Салцбург дао три гола преко Хаидаре, Хванга и Лајнера за историјски успех.

Екипа Салцбурга је овом победом остварила највећи резултат у клупској историји, па ће се тако наћи на полуфиналном жребу Лиге Европа.

Драма није изостала ни на Велодрому где је Марсељ, такође, преокретом надокнадио минус против Лајпцига - 5:2. Као и у Салцбургу и у Француској су гости повели поготком Бруме, а онда је Марсељ до краја "петардом" отишао међу четири најбоља тима у Лиги Европе.

Близу сензације био је и ЦСКА, водио је 2:0, али је Арсенал у финишу головима Велбека и Ремзија осигурао реми 2:2 и уз убедљив тријумф из Лондона 4:1 отишао даље.

Пирову победу остварио је Спортинг (Радосав Петровић од 28) над Атлетиком из Мадрида 1:0 јер је изгубио први меч 2:0. Меч у Лисабону судио је најбољи српски судија Милорад Мажић.

Жреб за полуфинале ЛЕ је у петак од 12 сати у Ниону.

Ток меча у Салцбургу:

22.59 - У осталим мечевима постигнути су резултати ЦСКА - Арсенал 2:2, Олимпик - Лајпциг 5:2 и Атлетико - Спортинг 1:0. Пласман у полуфинале обезбедили су Арсенал, Марсеј, Атлетико Мадрид и Салцбург.

22.57 - Крај меча, Салцбург је савладао Лацио са 4:1 и пласирао се у полуфинале Лиге Европе!

22.39 - ГООООЛ! Салцбург - Лацио 4:1! Лаинер постиже погодак за домаћине у 76. минуту. Салцбург је пред вратима полуфинала Лиге Европе.

22.36 - ГООООЛ! Нови погодак за Салцбург који сада води са 3:1. Стрелац Хванг у 74. минуту! 

22.34 - ГООООЛ! Салцбург је повео са 2:1. Фантастичан погодак Хаидаре у 72. минуту!

22.18 - ГООООЛ! Само минут касније фудбалери Салцбурга голом Дабура постижу погодак за изједначење 1:1.

22.17 - ГООООЛ! Ћиро Имобиле доводи Лацио у вођство у 55. минуту.

22.16 - Настављен је меч на стадиону у Салцбургу...

21.52 - Крај првог полувремена у Аустрији које је завршено без голова, Оба тима имала су своје шанше али их нису искористили. Наијизгледнију прилику на мечу имао је Ћиро Имобиле у 44. минуту али је мрежа домаћина остала нетакнута. У наредном нападу на другој страни реванширао му се Бериша али је и он био непрецизан. У осталим мечевима резултати на полувремену су: ЦСКА - - Арсенал 1:0, Марсеј - Лајпциг 3:1 и Спортинг - Атлетико Мадрид 1:0.

21.05 - Почео меч у Аустрији. Широм Европе стартовали и остали четвртфинални дуели, ЦСКА - - Арсенал, Марсеј - Лајпциг и Спортинг - Атлетико Мадрид.

20.40 - Познати су и саставио оба тима пред вечерашњи дуел...

20.35 - Тачно пола сата до почетка меча, перфекетни услови за игру на стадиону Салцбурга.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи