Пешићева порука Стојковићу: Пречка, одбрана, време је за гол

Голгетер Црвене звезде Александар Пешић сматра да је предстојећи дуел са Партизаном одлична прилика да постигне гол и врати му за пречку и велики промашај на претходна два вечита дербија, али и за шансу против ЦСКА у Москви.

Стрелац 26 погодака ове сезоне у изјави Танјугу каже да је 157. вечити дерби прави тренутак да савлада голмана Владимира Стојковића.

"Прво пречка, па шанса (сјајна одбрана Стојковића), ваљда ће сад бити 'трећа срећа'. Требало би да се се врати, па и за Москву. Мислим да је идеалан тренутак баш дерби. Ипак, немам ништа против и да неко други буде стрелац, а ми победимо", рекао је Пешић.

Он је иза себе оставио голгетерску кризу од седам мечева поста и са три гола на два претходна меча вратио самопоуздање пред дерби.

"Јесам у серији, али ми је битније да играм добро. Наравно да сви ми волимо са дамо гол и асистирамо, сад ме је кренуло и надам се да ћу наставити", казао је Пешић.

Према његовим речима, победа би црвено-беле примакла титули, али не и завршила посао.

"Тријумф доноси 50 одсто титулу, реми ништа не решава. Волим да кажем да је титула решена када нико математички не може да вас стигне", нагласио је 25-годишњи фудбалер.

Задовољан је победом над Земуном (3:1) у последњем колу регуларног дела Суперлиге.

"На време смо дали голове, имали још неке шансе, можда је могло да буде убедљивије, али је и Земун имао прилике и реалан је резултат. По мени Земун је био бољи од нас у другом полувремену, доминантнији и то не сме да нам се дешава. Најважнија је победа и да смо ушли у плеј-оф са шест бодова предности", навео је Пешић.

Сматра да Звезда има лепу предност од шест бодова у односу на Партизан, али упозорио да мора да остане у истом ритму.

"Разлика је добра, али далеко од тога да је готово, има још много да се игра. Морамо да наставимо у овом ритму, играмо све боље и надам се да ће овако бити у плеј-офу", закључио је Пешић.

Утакмица између Црвене звезде и Партизана игра се 14. априла на стадиону "Рајко Митић" од 18.30 сати.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво