Србија боља од Нигерије, Митровић двоструки стрелац

Србија – Нигерија 2:0 (0:0). Фудбалери Србије савладали су Нигерију у Лондону и вратили веру у национални тим. "Орлови" одиграли далеко бољи меч него пре неколико дана против Марока и показали да ће имати шта да покажу на Мундијалу у Русији. Александар Митровић двоструки стрелац, две асистенције за Филипа Костића.

Ако је пораз од Марока (2:1) унео немир у фудбалску репрезентацију Србије, игра и победа против Нигерије вратили су наду на "орлови" коначно могу да ураде нешто више на Мундијалу у Русији.

Србија је сигурном игром савладала Нигерију резултатом 2:0, а двоструки стрелац био је Александар Митровић, нападач Њукасла на привременом раду у Фуламу.

Код оба гола асистент је био Филип Костић, а изабраници Младена Крстајића имали су још неколико прилика за постизање гола.

Крстајић је утакмицу на "Хајв" стадиону у Лондону почео у нешто дефанзивнијој формацији, него против Марока. "Орлови" су почели у 4-2-3-1 формацији, а друштво Немањи Матићу у средини терена правио је Лука Миливојевић, што је дало додатну чврстину у одбрани, коју су предводили Бане Ивановић и Матија Настасић.

Такође, на гол се вратио Владимир Стојковић, који није имао превише посла, а оно што је било до њега "одрадио" је онако како се од њега очекује – без грешке.

Нигерија није поражена у последњих шест мечева, а афрички "супероролови" савладали су у пријатељским мечевима Аргентину и Пољску, што довољно говори о квалитету ове селекције.

Ипак, против Србије нису имали прилике да покажу због чега су изборили пласман на Светско првенство, док је Александар Митровић у већини ситуација излазио као победник са одбраном нигеријске селекције.

Србија је изгледала организовано, без грешака у зачетку напада, док су Тадић и Љајић задавали велике муке одбрани Нигерије.

У првом делу меча поништен је чист погодак Митровићу, али се некадашњи нападач Партизана није деморалисао и у наставку је искористио две асистенције одличног Филипа Костића.

Србија, тако, много мирније дочекује мај месец и ново окупљање репрезентативаца за припреме за Мундијал у Русији. 

Овако је протекао меч у Лондону:

22.49 – Крај меча, Србија је савладала Нигерију резултатом 2:0.

22.38 – ГОООЛ! Србија води 2:0, поново је стрелац Митровић.

Акција слична као код првог гола, још једном је одлично по левој страни прошао Костић. Играч ХСВ-а одлично је угледао Митровића, још боље га упослио, па нападач "орлова" постиже и други гол на мечу.

22.37 – Друга измена у тиму Србије, уместо Љајића у игри је Андрија Живковић.

22.25 – ГООООЛ! Александар Митровић доноси предност Србији у 68. минуту.

Добра акција "орлова", Костић је асистент, а нападач Њукасла на позајмици у Фуламу наставља голгетерску серију.

22.23 – Крстајић врши прву измену, уместо Матића у игри је Марко Грујић.

22.21 – Како меч одмиче, селекција Нигерије је све опаснија. Велику прилику пропушта резервиста Глорион Игало.

22.02 – Настављен је меч.

21.46 – Полувреме без голова у Лондону.

Добар меч играју "орлови", имају теренску иницијативу, али без реализације. Нису ни Нигеријци били без шанси, али је Стојковић "покупио" све што је стигло до њега.

21.14 – Велика шанса за Србију у 13. минуту. Покушао је Митровић главом, али судије сматрају да је нигеријски голман стигао до лопте на гол-линији. На успореном снимку јасно се видело да је лопта прешла линију.

21.12 – Занимљива игра у првих десетак минута. Србија је боље ушла у меч, покушао је Митровић са дистанце. На другој страни узвраћа Мозес, Стојковић је сигуран.

21.01 – Почео је меч у Лондону.

20.55 – Интонирају се химне Србије и Нигерије у Лондону, меч ће почети за неколико минута.

20.15 – Селектор Крстајић направио је чак пет измена у односу на дуел са Мароком. Одбрана је претрпела највише промена, уместо Басте, Максимовића и Тошића, у Лондону ће почети Рукавина, Ивановић и Настасић. Стојковић се враћа на гол, док ће у везном реду, уместо Живковића, меч почети Лука Миливојевић.

20.00 – Познат је састав Србије за меч против Нигерије (4-2-3-1):

Стојковић, Рукавина, Ивановић, Настасић, Коларов, Матић, Миливојевић, Тадић, Љајић, Костић и Митровић.

Нигерија би требало да почне меч у следећем саставу: Узохо, Ебуехи, Авазијем, Труст-Еконг, Идову, Онази, Ндиди, Оби, Мозес, Ивоби и Муса.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво