Убедљив тријумф младих фудбалера Србије на Гибралтару

Млада фудбалска репрезентација Србије савладала је као гост селекцију Гибралтара 6:0 (3:0) у утакмици шестог кола Групе 7 квалификација за првенство Европе.

Стрелци за Србију били су Саша Лукић у 15, Лука Јовић у 21. и 61. минуту, Милан Гајић у 40, Александар Лутовац у 49. и Игор Златановић у 82. минуту.

Неизвесност по питању исхода трајала је свега петнаестак минута, а онда за само пет минута „орлићи" су постигли два гола и практично решили меч. Прво је Лукић разменио дупли пас са Радоњићем а онда гађао и погодио са неких 20 метара доњи десни угао немоћног голмана Гибралтара.

Прошло је свега неколико минута када смо видели одличну акцију и мат из три потеза. Миленковић је дугим пасом пронашао на десној страни Лутовца, нападач Рада је тражио и пронашао Јовића који је био у пуном налету и није му било тешко да други пут савлада Банду. Пред смирај првог дела игре у стрелце се уписао и Гајић, претходно је Радоњић погодио стативу а наш десни бек је налетео на лопту и био прецизан за сада већ убедљивих три гола разлике.

Наставак је донео исту причу, иницијативу нашег тима и поново брзу реализацију. Сада је Јовић био у улози асистента, а стрелац Лутовац. Разлика у класи није утицала да се наши момци опусте, напротив наставили су са озбиљним приступом и резултат тога је пети гол. Богавац је уписао асистенцију, а Лука Јовић други пут савладао голмана Гибралтара.

Селектор Горан Ђоровић је затим извршио две измене, изашли су Јовић и Лутовац а ушли Шапоњић и Златановић. И Мићин је заменио Рачића. Довољно да се одржи ритам и још једном савлада Банда. Стрелац је био Златановић, играо се 83. минут.

Овом победом Србија је задржала пет бодова предности у односу на Русију, која је савладала Македонију (4:3).

Изабраници селектора Горана Ђоровића 17. марта играју пријатељску утакмицу у Новом Саду, ривал је Италија, а следећи квалификациони меч Србија игра против Македоније 7. септембра.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво