Загревање за Мундијал, Србија против Марока

Фудбалска репрезентација Србије игра пријатељску утакмицу против Марока. Меч се игра у Торину, а директан пренос је на нашем Првом програму од 20.20.

Време је да "орлови" покажу колико високо могу да лете. Србија је пред Мундијал променила селектора, променила капитена и сада је време за финалне припреме пред Русију.

Прва припремна утакмица игра се у Торину, друга са Нигеријом четири дана касније, а селектору Младену Крстајићу је ово одлична прилика да пружи шансу многим играчима.

"Ове мечеве ћу искористити да пробам што више играча и видим колико могу да помогну на одређеним местима у екипи", рекао је селектор Младен Крстајић.

Крстајић не може да рачуна на повређене Сергеја Милинковића-Савића и Вујадина Савића, док су сви остали спремни за Мароканце, а потом и за меч са Нигеријом у Лондону.

"Идемо да победимо, остваримо добар резултат и направимо лепу увертиру за оно што нас касније очекује. Ко ће играти и бити стартер, питање је за селектора, а на нама играчима је да будемо спремни", рекао је Александар Пријовић, нападач грчког ПАОК-а, стрелац гола против Грузије којим је Србија изборила пласман у Русију.

На располагању селектору биће и млади дефанзивац Вердера Милош Вељковић, који може да се похвали заиста добром формом у последње време.

"Био сам повређен, опоравио сам се, тренирао, тако да сам спреман. Сваки играч жели да игра, али одлука је само на селектору. Надамо се добром резултату у оба меча", поручио је Вељковић.

Противник Србије у Торину је Мароко, такође учесник Светског првенства 2018. године у Русији. Ова афричка репрезентација је непоражена на претходних 13 мечева.

"Мароко и Нигерија су репрезентације које учествују на Мундијалу, резултат није у првом плану већ оно што нас чека. Наредне две пријатељске су пун погодак", рекао је Лука Миливојевић.

Фудбалер Ливерпула на позајмици у Кардифу Марко Грујић рекао је да ће утакмице против Марока и Нигерије највише послужити младим играчима за што боље уигравање са остатком екипе.

"За нас младе су ове две утакмице прилика за што бољу припрему јер има још времена да се наметнемо селектору. Незахвално је рећи да резултат није битан у овим мечевима, али сигурно да није у првом плану", рекао је Грујић.

Према речима фудбалера Бенфике Андрије Живковића, он и његови саиграчи требало би да постепено иду ка уигравању, али и лепом утиску у наредне две утакмице.

"Идемо степеник по степеник како бисмо се уиграли што боље и оставили леп утисак против Марока и Нигерије. Гледали смо противнике, спремамо се у складу са временским условима, гледамо себе и идемо на победу", рекао је Живковић.

Утакмица у Торину игра се од 20.30, а директан пренос је на нашем Првом програму од 20.20.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво