Марадона: Меси не мора ништа да доказује

Велики број људи, нарочито у Аргентини, очекује чуда на предстојећем Светском првенству од Леа Месија, човека који је и сам крив због високих очекивања сународника и фудбалског света. А капитен "гаучоса" је добио драгоцен савет од некога ко је освојио Светско првенство и човека којег исти ти Аргентинци сматрају највећим - Дијега Марадоне.

Меси је, без дилеме, један од најбољих фудбалера у историји. Међутим, многи сматрају да би морао да освоји нешто значајно и велико са репрезентацијом Аргентине како би био и најбољи.

Са Барселоном је освојио све што се освојити могло. Али, у дресу са државним грбом, трофеји му годинама измичу.

На прошлом Мундијалу у Бразилу Аргентина је изгубила у финалу од Немачке, а на континенталном нивоу - Меси је три пута губио у финалима.

Притисак је све већи пред Светско првенство у Русији, јер му је ово можда последња прилика да освоји титулу светског шампиона. А управо тај притисак покушава да скине са његових леђа вероватно највећи фудбалер у историји - Дијего Марадона.

"Рекао бих му да се опусти и да ужива у фудбалу. Мора да заборави на критике, на питања - да ли може да освоји Светско првенство, титулу у Шпанији или Куп... Никоме не мора да се доказује. Само треба да ужива у фудбалу", поручио је Марадона након пријатељског меча у Базелу, где су наступиле многе светске звезде. 

Откако је закорачио на фудбалску сцену и освојио је једним потезом леве ноге, Месија упоређују са Марадоном. И даље се воде озбиљне дискусије на тему ко је бољи од њих двојице. 

"Левоног је, као и ја... Воли игру. Ја имам 57 година и погледајте ме после партије фудбала - мртав сам! Али, и даље желим да играм. У том смислу мислим да смо исти", рекао је "Ел Пибе".

Читава Аргентина верује да Меси коначно може одвести "гаучосе" до трофеја намењеном најбољој екипи на планети. У групној фази, чета Хорхеа Сампаолија играће против Исланда, Хрватске и Нигерије.

"Не познајем Сампаолија и не познајем његове идеје. Али знам многе играче и сигуран сам да ће дати све што имају. Верујем да имају шансу да освоје Мундијал. Али не бирам Аргентину за фаворита. Јер фаворит никада не тријумфује", рекао је Марадона.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво