Роналдо објаснио због чега је носио "најгору фризуру свих времена"

Две ствари су обележиле Светско првенство 2002. године – спектакуларне партије Роналдиња, Ривалда и, пре свих, Роналда, који су носили Бразил, који се једва дотетурао на шампионат на Далеком истоку, до титуле првака света. А ту је била и спектакуларно необична фризура „првог Роналда“, која је коначно, након 16 година, добила образложење...

Легендарни бразилски фудбалер (или, уопште, само легендарни фудбалер) Роналдо открио је да је фризура била стратегија како би се медијима скренула пажња са његове повреде.

O Fenomeno је одиграо сјајан турнир, играјући као најистуренији фудбалер у хибридној 3-4-2-1/3-4-1-2 формација Луиса Фелипеа Сколарија.

У финалу, у коме је Бразил савладао Немачку, он је постигао оба гола. Роналдова фризура је била нешто о чему се говорило током читавог трајања турнира у Јапану и Јужној Кореји, а сада коначно знамо чиме је она мотивисана.

„Имао сам проблема са ногом и сви су причали о томе“, присећа се Роналдо, који је, четири године раније, због мистериозних здравствених проблема, једва одиграо финале Мундијала у Француској (тада је домаћин славио победу).

„Одлучио сам да се ошишам, односно да обријем главу, али да оставим парче косе близу чела. Дошао сам на тренинг и сви су обратили пажњу на моју лошу фризуру. Сви су причали о томе и заборавили су на повреду. Тако сам могао да будем смиренији и опуштенији, фокусиранији на оно што морам да урадим на терену“, казао је Роналдо и додао да није поносан на фризуру, али да је то био сјајан начин да се „промени тема разговора“.

Ко зна, имајући у виду да и сам има проблема са повредом, а да му благи егзибиционизам и склоност ка експериментисању не мањкају, можда се и Нејмар одлучи на нешто слично уочи Мундијала у Русији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи