Атлетико протутњао кроз Москву, Лацио славио у Кијеву

Мадридски Атлетико први је четвртфиналиста Лиге Европе, након што је победио у Москви домаћу Локомотиву са 5:1. Први први меч у Мадриду "јорганџије" су решиле такође у своју корист – 3:0. Пласман у четвртфинале изборили су и Лацио, Олимпик Марсеј, ЦСКА, Спортинг, Лајпциг, Арсенал и Салцбург. Жреб за четвртфинале одржаће се у петак од 13 сати у Ниону.

Иако је у Москву стигао са три гола предности, Атлетико није калкулисао против Локомотиве. Епилог, пет голова у мрежи домаћина.

Стрелци за Атлетико били су Кореа у 16, Нигез у 47, Торес у 65. и 70, и Гризман у 85. минуту. Једини погодак за домаћу екипу постигао је Пољак Маћеј Рибус у 20. минуту.

Лацио је у Кијеву успeо да се извуче из непријатне ситуације са којом је дошао на реванш са Динамом и ремија 2:2 у првом мечу.

Римски клуб је славио 2:0, головима Лукаса Леиве и Стефана де Фраја.

Олимпик Марсеј је показао да је бољи од Атлетик Билбаа, другом победом у међусобном дуелу. Французи су водили 2:0, Ињаки Вилијамс смањио, да би два минута касније Адуриз добио црвени картон и угасио посљедњу наду.

Пласман у четвртфинале изборио је и Лајпциг, ремијем против Зенита у Санкт Петерсбургу.

Салцбург је лагано сачувао предност из Немачке и ремијем са Борусијом Дортмунд 0:0 стигао до највећег успеха од 1994. године.

Фудбалери ЦСКА из Москве пласирали су се у четвртфинале Лиге Европе, пошто су у реванш мечу осмине финала савладали Лион у Француској 3:2 (1:0).

Руски тим, који је у претходној рунди елиминисао Црвену звезду, прошао је даље захваљујући голу у гостима јер је пре седам дана у Москви било 1:0 за Лион.

Истовремено, Плзењ, који је у шеснаестини финала био бољи од Партизана, завршио је такмичење, тек после продужетака у двомечу са Спортингом из Лисабона. Чеси су надокнадили 2:0 у регуларних 90 минута, али Португалци су ипак дали гол у продужетку и прошли даље.

Резултати осмине финала:

Локомотива - Атлетико Мадрид 1:5 (Рибус 20 - Кореа 16, Саул 47, Торес 65. пенал, 70, Гризман 85). Први меч 3:0.

Атлетик Билбао - Марсељ 1:2 (Вилијамс 74 - Пајет 38. пенал, Окампос 52). Први меч 1:3.

Динамо - Лацио 0:2 (Леива 23, Де Фрај 83). Први меч 2:2.

Плзењ - Спортинг 2:1 (Бакос 6, 64 - Батаља 107). Први меч 0:2.

Зенит - Лајпциг 1:1 (Друиси 45+1 - Огастин 22). Први меч 1:2.

Арсенал - Милан 3:1 (Велбек 39. пенал, 86, Џака 71 - Чалханоглу 35). Први меч 2:0.

Лион - ЦСКА Москва 2:3 (Корне 58, Дијаз 71 - Головин 39, Муса 60, Вернблум 65). Први меч 1:0.

Салцбург - Дортмунд 0:0. Први меч 2:1.

Жреб за четвртфинале одржаће се у петак од 13 сати у Ниону.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара