Бајерн се прошетао Истанбулом и ушетао у четвртфинале Лиге шампиона

Након 5:0 у првом мечу у Баварској, ниједног тренутка није постојала недоумица око тога ко ће играти у четвртфиналу Лиге шампиона. Али без обзира на све то, минхенски Бајерн је ушао веома озбиљно у меч у Истанбулу, тактички веома зрело и, кроз једну контролисану игру (што је и основна карактеристика рада Јупа Хејнкеса), стигли до нове убедљиве победе (3:1).

Бешикташ игра предиван фудбал читаве сезоне у Европи, на моменте је тако и играо и против Бајерна, али је квалитет немачког састава напросто такав да није било начина да турски тим парира конзистентно читавих 180 минута. Штета, када се има у виду да је Бешикташ био први у својој групи и да је очекивао много лакшег противника од минхенског Бајерна у уводу нокаут фазе.

Тијаго Алкантара је постигао први гол на мечу, иначе 100. гол за Бајерн у свим такмичењима у сезони 2017–2018.

Одмах на почетку другог дела Бајерн је, понајвише захваљујући ужасној ланчаној реакцији одбране Бешикташа, стигао до другог гола, укупно седмог у двомечу.

Вагнер Лав је потом постигао први гол у Лиги шампиона за Бешикташ, 2.361 дан након што је постигао свој последњи, у дресу ЦСКА из Москве против Интера 2011. године.

До краја меча, Бајерн је стигао до још једног гола, а прецизан је био, па још грудима, Сандро Вагнер, некадашњи нападач Хофенхајма.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво