Фифа у Атини: "Грегзит" није далеко, Савидис пред дугогодишњом суспензијом

Грчки фудбалски савез близу је избацивања из Фифе после хаоса на мечу у Солуну када је председник ПАОК-а Иван Савидис, коме сада прети петогодишња суспензија из фудбала, са пиштољем улетео на терен, изјавио је функционер највеће фудбалске организације Херберт Хубел.

Влада Грчке је прво прекинула фудбалско првенство, после чега је морала да реагује Фифа и пошаље своје функционере у Атину.

"Нове мере морају да буду прихваћене од свих. "Грегзит" који је изгледао далеко, више није. Грчки фудбал је дошао на ивицу амбиса", рекао је Хубел после данашњег састанка у Атини са грчким замеником министра спорта Јоргоса Василијадиса.

Како је нагласио, постоји много лоших ствари у грчком фудбалу попут претњи, уцена, проблема са хулиганством.

"Много је тензије унутар и ван терена. Осећамо да многи фактори нису спремни да помогну, не гледа се интерес фудбала, као што Фифа жели. Насиља је превише, како деца да дођу тамо где су пиштољи, бомбе, бакље... То је неприхватљиво."

Додатан проблем је што је одлуку за прекид првенства донела Влада Грчке, што је, према правилима Фифе, мешање политике у спорт.

"Неопходна је независност фудбала. Сигурност и интегритет челника Савеза су на коцки, мора да пронађе решење и добио сам обећање да хоће. Циљ је да победи фудбал, а не оружје и претње. Фифа ће поднети извештај, који ситуацију неће описати као добру."

Само дан раније, заменик министра спорта Јоргос Василијадис изјавио је да је спреман за сценарио "Грегзит" само да би се смирила ситуација око насиља у Грчкој на фудбалским приредбама.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво