Фифа у Атини: "Грегзит" није далеко, Савидис пред дугогодишњом суспензијом

Грчки фудбалски савез близу је избацивања из Фифе после хаоса на мечу у Солуну када је председник ПАОК-а Иван Савидис, коме сада прети петогодишња суспензија из фудбала, са пиштољем улетео на терен, изјавио је функционер највеће фудбалске организације Херберт Хубел.

Влада Грчке је прво прекинула фудбалско првенство, после чега је морала да реагује Фифа и пошаље своје функционере у Атину.

"Нове мере морају да буду прихваћене од свих. "Грегзит" који је изгледао далеко, више није. Грчки фудбал је дошао на ивицу амбиса", рекао је Хубел после данашњег састанка у Атини са грчким замеником министра спорта Јоргоса Василијадиса.

Како је нагласио, постоји много лоших ствари у грчком фудбалу попут претњи, уцена, проблема са хулиганством.

"Много је тензије унутар и ван терена. Осећамо да многи фактори нису спремни да помогну, не гледа се интерес фудбала, као што Фифа жели. Насиља је превише, како деца да дођу тамо где су пиштољи, бомбе, бакље... То је неприхватљиво."

Додатан проблем је што је одлуку за прекид првенства донела Влада Грчке, што је, према правилима Фифе, мешање политике у спорт.

"Неопходна је независност фудбала. Сигурност и интегритет челника Савеза су на коцки, мора да пронађе решење и добио сам обећање да хоће. Циљ је да победи фудбал, а не оружје и претње. Фифа ће поднети извештај, који ситуацију неће описати као добру."

Само дан раније, заменик министра спорта Јоргос Василијадис изјавио је да је спреман за сценарио "Грегзит" само да би се смирила ситуација око насиља у Грчкој на фудбалским приредбама.

број коментара 3 пошаљи коментар
(среда, 14. мар 2018, 18:46)
anonymous [нерегистровани]

Sport jeste politika

Mesanje politike u sport je neprihvatljivo - rece celnik organizacije koja je izbacila Jugoslaviju sa evropskog prvenstva u Svedskoj, zbog rata u Jugoslaviji, a po nalogu politickih mocnika...

Ma... nikome vise ne verujem.

(среда, 14. мар 2018, 15:19)
Kablar [нерегистровани]

FIFA

Ovi iz FIF-e nek svrate i u Srbiju,usputno im je.

(среда, 14. мар 2018, 14:57)
anonymous [нерегистровани]

pobrkani lončići

Pazi, ovo, mešanje politike u sport.Ovo je mešanje države u sport.To nije isto.Da li treba država da dozvoli nerede "rat", nasilje, ubijanje da bi čelnici (dokazano podmitljivi, čast izuzecima) u Ženevi bili zadovoljni?A ko bi preuzeo odgovornost FIFA?