Лионел Меси одвео Барселону у четвртфинале Лиге шампиона

Ернесто Валверде и Антонио Конте су импресивни тренери, сјајни тактичари, али ово није био меч за тактику. Када Лионел Меси игра како уме – а то ради са немилосрдном учесталошћу – свака припрема, сваки модел игре, постаје илузоран. Два фрапантно слична гола Аргентинца, уз једну предивну асистенцију, донели су Барселони четвртфинале Лиге шампиона и статус можда и првог фаворита да елитно такмичење и освоји.

Понекад је извештај сувишан. Или је могуће сажети га и две речи, име и презиме. Лионел Меси. То је све што треба да знате о утакмици коју су у осмини финала одиграли Барселона и Челси.

Лионел Меси до овог двомеча није постигао гол Челсију. Два тима су играла 12 пута до тада (сада је тај број стигао на 14, што овај ривалитет чини трећим најчешћим у европском фудбалу – Бајерн Минхен и Реал Мадрид, односно Барселона и Милан су играли чешће). Аргентинац је постигао гол у првом мечу, а сада је то урадио два пута.

Прво је постигао најбржи гол у својој каријери, након два минута и осам секунди. Потом је направио благу голгетерску паузу, што је искористио да направи спектакуларну асистенцију за Усмана Дембелеа, из ко зна ког разлога оспораваног у последње време. Ово је девета асистенција у сезони за Месија, по чему му, наравно, нема равног у Европи ове сезоне.

Круг је комплетиран у другом полувремену, када је Меси постигао 100. гол у Лиги шампиона, у 123 одигране утакмице. Још само један фудбалер је стигао до троцифреног броја голова у најважнијем клупском таикмичењу (чик погодите који), али је њему било потребно 14 утакмица више да то уради. Идемо даље, па можемо да кажемо да је Месију за овај број голова било потребно 1.758 минута мање на терену него Кристијану Роналду, 266 мање удараца на гол.

Истина је да је Челси, иако убедљиво савладан, одиграо релативно квалитетан меч. Два пута је екипа Антонија Контеа погодила стативу, што је шести пут да су ове сезоне погодили конструкцију гола у Лиги шампиона (по чему су, уз Ливерпул, први).

Блауграна наставља свој пут ка новом трофеју у Лиги шампиона (што, наравно, не значи да им је пут ка новој "орехони" отворен), док Челсију преостаје борба да и наредне сезоне игра Лигу шампиона, јер им тренутна позиција на табели Премијер лиге то не обезбеђује.

Барселона ће играти у свом 11. узастопном четвртфиналу Лиге шампиона, а тамо ће је, на жребу у петак, чекати још и Реал Мадрид, Севиља, Манчестер Сити, Ливерпул, Јувентус, Бајерн Минхен и Рома. 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво