Севиља освојила "Олд Трафорд", Џеко одвео Рому у четвртфинале

Фудбалери шпанске Севиље шокирали су Манчестер јунајтед на "Олд Трафорду" и победом од 2:1 обезбедили пласман међу најбољих осам екипа Лиге шампиона, а исти успех остварила је и Рома, која је голом Џека у реваншу у Риму надокнадила минус против Шахтјора – 1:0.

Иако су словили за фаворита, "црвени ђаволи" су против гостију из Севиље били веома јалови и безидејни, и поред предонсти у поседу лопте у већем делу меча.

Међутим, у ономе што је битније и што се броји, екипа Вићенца Монтеле била је успешнија од изабраника ћудљивог Жозеа Мориња и са два гола направила највеће изненађење ове фазе елитног такмичења.

Јунак победе шпанског тима био је Бен Једер, који је са два гола у 74. и 78. минуту утишао публику на "театру снова", а све што је енглески тим успео да уради био је ефектан гол Лукакуа седам минута пре краја - 1:2.

У другом мечу вечери, Рома је највише захваљујући босанско-херцеговачком нападачу Едину Џеку успела да надокнади минус из првог меча (1:2) и да оствари победу која значи пласман међу осам најбољих у Европи - 1:0.

"Дијамант" је једини гол постигао у 52. минуту меча, да би касније изнудио и црвени картон Ордетса и бројчану предност за своји тим.

И поред тога, украјинска екипа се није предала, веће офанзивом у самом финишу озбиљно претила да спречи велико славље у "вечном граду". Али, није успела.

Додајмо да су српски репрзентативци Александар Коларов и Немања Матић одиграли свих деведесет минута за своје тимове. 

Ток мечева:

22.35 - Крај мечева - Рома је минималним резултатом савладала Шахтјор (1:0), док је Севиља као гост савладала и избацила Манчестер јунајтед са 2:1. 

22.25 - ГООООЛ, Лукаку смањује на 2:1. Има ли времена за велики преокрет Јунајтеда?

22.21 - Црвени картон у Риму за дефанзивца Шахтјора Ивана Ордетса, који је као последњи играч одбране спречио Џека да дође у ситуацију "1 на 1". 

22.20 - ГООООЛ, Севиља дуплира предонст у Манчестеру и широм отвара врата четвртфинала! Стрелац поново Бен Једер у 78. минуту! 

22.15 – ГОООЛ! Севиља од 74. минута води са 1:0. Сарабија је послао лопту између дефанзиваца Јунајтеда ка Бен Једеру, који веома снажним и прецизним ударцем доводи госте у вођство.

21.53 – ГОООЛ! Џеко доводи Рому у вођство у 53. минуту. Стротман је послао добру лопту која је преварила дефанзивце Шахтјора у прављењу офсајд замке, стигла до Џека који је био прибран и успео да савлада Пјатова.

21.48 – Настављени су мечеви.

21.33 - Полувремена на мечевима у Италији и Енглеској, без голова - 0:0. 

21.13 - На "Олд Трафорду" иницијативу има Јунајтед, али без већих узбуђења. Севиља је такође имала неколико покушаја, углавном из прекида. 

21.09 - Добар продор Коларова по левој страни, упућен добар и оштар центаршут али је Пјатов био на месту и одбио лопту. За сада изједначен дуел на "Олимпику", уз нешто већи посед лопте за домаћи састав. 

20.45 – Почеле су утакмице у Манчестеру и Риму. 

19.30 – Познати су састави екипа вечерашњих мечева:

Лингард и Фелаини добили су предност у односу на Мату и Погбу у саставу Јунајтеда:

Рома са три играча у нападу против комплетног Шахтјора:

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво