Партизан освојио Баново брдо

Партизан је победио Чукарички на Бановом брду (2:0), што је вероватно и мање важно од чињенице да је шампион Србије, иако свакако није бриљирао, одиграо једну од бољих утакмица у 2018. години у домаћем шампионату.

Екипа Мирослава Ђукића, видно расположеног после меча (барем за сада приче о његовој смени ће утихнути), модификовала је свој приступ и то мора да буде највећа похвала Чукаричком.

Црно-бели су играли у средњој зони, користили су средњи пресинг у 4-4-2 облику (на терену су били и Ожеговић и Тавамба), а то је функционисало због комбинације добре примене колективних дефанзивних принципа и нешто слабије игре са лоптом домаћег тима.

Партизан је нападао углавном у транзицији, користећи пре свега брзи напад, ређе контранапад. Управо тако су фудбалери Партизана, прво Тавамба а потом и Ожеговић (постигао посебно леп гол), стизали до погодака.

Када год би стизали у нападачку трећину терена, а то се дешавало све чешће како је игра Чукаричког, који је јурио заостатак, постајала аљкавија, фудбалери Партизана су стизали барем до удараца.

Наставак је донео умеренији Партизан, што је, судећи по уласцима на терен Јевтовића и Илића, била и намера гостију.

Чукарички је покушао да буде офанзивнији, али све што је тим Ненада Лалатовића створио на овом мечу спада у ред такозваних "контролисаних шутева", односно оних удараца које екипа допушта ривалу јер на гол одлазе из веома неповољних позиција.

У наредном колу Партизан игра против Радника из Сурдулице у Хумској.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво