ФСС: Прича о враћању вербалног деликта неоснована

Фудбалски савез Србије (ФСС) одбацио је тврдње Партизана и Црвене звезде да је кажњавањем председника вечитих ривала враћен у праксу вербални деликт.

"Дисциплинска комисија ФСС је независан и самосталан орган, па сходно томе, органи руковођења ФСС не могу да утичу на садржину одлука које она доноси", наводи се у саопштењу и подсећа на редослед жалбеног поступка, који је у складу са Уставом и Законом о спорту.

Како се истиче, указивање на наводно увођење вербалног деликта је потпуно неосновано.

"Клубовима би морале бити познате одредбе Дисциплинског правилника Уефе, члан 11, став 2, тачка б и д, којима је прописано да дисциплински прекршај представља свако кршење општих начела понашања које доводи фудбалски спорт и фудбалску организацију на лош глас, као и свако увредљиво понашање које повређује основна правила пристојности.

Што се тиче Дисциплинског правилника ФСС, такав дисциплински прекршај постоји већ више деценија у истом облику и нико га никад није оспорио".

Из ФСС подсећају да, што се тиче позивања на надлежност редовних судова у споровима на на националном нивоу, одредбама Статута Фифе (чл.59) и Статута Уефе (чл.60), прописана је обавеза да се такви спорови решавају пред непристарасним арбитражним судом националног савеза, а не пред било којим од цивилних (редовних) судова.

"У вези јавно изнетих оптужби о намештеним утакмицама и другим нерегуларностима од стране најодговорнијих челника клубова, ФСС подсећа да је чланом 7. став 8. Етичког кодекса ФСС прописао да су чланови ФСС дужни да сва сазнања о учињеним нерегуларностима у фудбалу и кршењу Кодекса доставе Комисији за етику. Такође, у члану 12. Дисциплинског правилника Уефе наводи се да интегритет такмичења крши свако лице које одмах не пријави такве облике понашања за које има сазнања", поручују из ФСС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи