Црвена звезда почела припреме

Под руководством новог тренера Чеха Здењека Земана фудбалери Црвене звезде почели су припреме за нову сезону у окрњеном саставу. Центархалф Ибрахим Гај и везиста Сегундо Кастиљо добили су продужени одмор, а прелазни рок још траје.

Тренер Звезде, Земан окупио је играче и почео лагане тренинге, али пред собом још увек нема јасну слику са каквим тимом располаже. Шесторици ангажованих Едгарду Да Силви, Вукашину Девићу, Бобану Максимовићу, Николу Мијаиловићу, Дејану Јаковићу и Бранимиру Субашићу прикључили су се Ибрахим Соме, Марјан Марковић, Драгомир Вукобратовић и Саша Стаменковић. У прелазном року Црвена звезда жели да ангажује још најмање три играча.

Београђани су почели интензивне разговоре са грчким Олимпијакосом око повратка Дарка Ковачевића у тим "црвено белих". Контакт са Олимпијакосом је успостављен и у наредна два- три дана интензивно ће се разоварати о могућности повратка бившег центрафора и националног тима.

У оптицају су и некадашњи центрахаф Звезде Милан Бишевац, као и Ненад Ковачевић, који су протеклу сезону провели играјући за француски Ланс. Пошто је Ланс испао из прве француске лиге, разговара се са овом двојицом фудбалера да се врате у "старо јато", али обојица фудбалера имају примамљиве понуде од других француских клубова и њихово ангажовање у овом тренутку још увек није дефинисано.

Поред фудбалера који су ангажовани, Звезда у минулом прелазном року остала је без Бојана Павловића, Ивана Ранђеловића, Ђорђа Туторића, Душана Басте, Николе Трајковића, Миланка Рашковића, Миздонгарда Бетолингора, Бојана Миладиновића, Владимира Мудринића, Драгана Станчића и Владимира Ђорђевића.

Спортски директор Горан Боњевчевић најавио је да Звезда разговара и са Николом Дринчићем, који тренутно игра у руском Амкару, али је његов трансфер у овом тренутку још на "дугачком канапу". Сигурно је да ће Београђани остати и без најбољег стрелца у минулој сезони Ненада Јетровића, који ангажман тражи у неком страном клубу.

Бивши репрезентативац Огњен Короман добио је примамљиву новчану понуду из Јужне Кореје, али њега, као ни клуб, не задовољава таква понуда и он ће наставити да тренира са својим клуб, уз могућност да у последњем тренутку оде у неки инострани клуб.

Фудбалери Звезде ће тренирати у две фазе. После два-три дана боравка у Београду, 1. јула путују у Аустрију, на двонедељне припреме. Након тога, одлазе на две недеље у Словенију, а потом се враћају у Београд где ће до почетка националног првенства и учешћа у Купу Уефа тренирати на свом стадиону.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво