Вучелић: Као "афера Шајбер", жалићемо се свим инстанцама

Председник ФК Партизан Милорад Вучелић поручио је да је одлуком Дисциплинске комисије Фудбалског савеза Србије, да црно-белима због "рата саопштењима" одузме два бода, угрожено право говора и да се таква ситуација није десила још од 1986. године и "афере Славко Шајбер", те најавио жалбу, како је рекао, свим могућим инстанцама.

"Имамо потребу да реагујемо на одлуку због одузимања два бода Партизану. Овом одлуком је угрожено уставно право слободе мисли и говора. Ја пишем и борим се против вербалног деликта већ пола века, још од времена Брозовог режима. Увођење вербалног деликта у систем Србије и криминализација слободе говора има за последицу узимање два бода, које се није догодило од Славка Шајбера и 1986. године", рекао је Вучелић на ванредној конференцији за медије на стадиону у Хумској.

Он је додао да је очекивао од првог човека Фудбалског савеза Србије Славише Кокезе да се огради и оповргне одлуку која, како је нагласио, крши људска права.

"Жалићемо се на ову одлуку свим могућим инстанцама које постоје, а ја ћу ту одлуку поштовати. Лично не бих поштовао, али док се не буде правоснажно пресудило ја као председник Партизана морам да је поштујем."

Према његовим речима серија реакција у Суперлиги оправдава забринутост због вођења Фудбалског савеза.

"Заједница суперлигаша се није састајала четири месеца. Људима се уста запушавају, таква дискриминација није цивилизацијска."

Вучелић сматра да се одлука унапред знала, иако су из Партизана два сата били на саслушању.

"Без Партизана и Звезде и њиховог ривалитета, фудбал код нас није исти. Увек смо били витешки ривали. Скидање Партизану два бода доноси пуно разлога за приче о фаворизацији. Не сумњам да ће Партизан и даље имати одмазду уколико се нешто не промени. Питаћу шта смем, а шта не смем да радим, јер сам и новинар осим тога што сам у клубу. У демократско време је и побуна новинара дужност", каже Вучелић.

Потпедседник Партизана Владимир Вулетић оптужио је члана Извршног одбора Фудбалског савеза Србије Драгишу Бинића, задуженог за регуларност, да има двоструке аршине поводом казни клубова и да је одузимање два бода црно-белима противуставно. 

"У одлукама Дисциплинске комисије ФСС нема ништа доброг, ни правилног. Ми смо ривали Звезди, али дубоко сматрамо да их позовемо као и све суперлигаше да се позабаве јер ово задире у жилу куцавицу српског фудбала. Драгиша Бинић је пријавио Партизан шест пута, а није реаговао на више изјава и саопштења из других клубова из члана 85. Дисциплинског правилника ФСС-а који су били и против њихових органа и председника Славише Кокеза", рекао је Вулетић на ванредној конференцији за медије на стадиону у Хумској. 

"Партизан ће поштовати прописе Фудбалског савеза Србије јер њихове одлуке подлежу жалбеном поступку. Тек уколико одлука буде изречена, ми ћемо се обратити Управном суду и покренути спор против коначних правних акта. Још један лек имамо, а то је уставна жалба, али то је могуће тек по огласавању Управног суда. Можемо покренути и процес оцене уставности Дисциплинског правилника ФСС-а". 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво