Журнал: ФСС одузео Партизану и Звезди по два бода

Дара је, делује, превршила меру. Дисциплинска комисија Фудбалског савеза Србије донела је одлуку да Црвеној звезди и Партизану одузме по два бода.

Постоји читава генеза казни и упозорења који су претходили овој одлуци, а углавном се тичу последица неумесног понашања функционера два највећа српска клуба. У децембру су, тако, генерални директор Партизана Милош Вазура и спортски директор Црвене звезде Митар Мркела кажњени са по 150.000 динара.

Партизан и Црвена звезда су наставили са писањем саопштења која „нарушавају ауторитет лиге“, те је ФСС одлучио да реагује у складу са неким ранијим опоменама.

На седници Дисциплинске комисије одржане 1. марта покренут је поступак против девет клубова и појединаца – Партизана, Црвене звезде, нишког Радничког, Милоша Вазуре, Светозара Мијаиловића, тренера Ненада Лалатовића и Илије Столице...

број коментара 1 пошаљи коментар
(петак, 09. мар 2018, 09:53)
глас разума [нерегистровани]

Није требало...

Овакве казне, молим вас, одузимање по два бода... новчане казне од стотинак хиљада динара... Звезди и Партизану... па то да није смешно било би жалосно. Цела домаћа лига је нереална... нереално је да клубови као Звезда и Партизан играју са осталим патуљастим клубовима, који никад у домаћем такмичењу неће моћи имати равноправан третман, јер им вечити не дозвољавају да порасту и оснаже. Једино решење видим у тој регионалној лиги и то у 1. и 2. рангу такмичења, који би онда поред Звезде и Партизана могли изнедрити још 2 можда 3 озбиљна српска тима. У супротном девастирање српског клупског фудбала ће се даље настављати.