ФК Војводина: Да суђење буде поштено. Тражимо ли много?

Фудбалски клуб и Спортско друштво Војводина јавно су изразили незадовољство суђењем арбитра Јована Шегрта из Београда на утакмици између Војводине и Црвене звезде у Новом Саду. Београђани су до победе (2:1) стигли шест минута пре краја, након пенала коме је претходио "споран дуел" Немање Радоњића и Александра Месаровића.

"Јуче је у Новом Саду одигран фудбалски дерби Војводина – Црвена звезда. Добар фудбал, мушки, 10.000 гледалаца. Реткост за српски фудбал. Оно што је постало често је катастрофално суђење. Фудбал се игра због публике и спортског надметања, а не због кладионица и интересних лобија. То уништава српски фудбал у спортском и моралном смислу", наводи се у саопштењу Војводине.

Како се истиче, ако о резултату утакмица и месту на табели не одлучује игра и спортска срећа на терену, него пиштаљка у устима људи сумњивог морала, спорт губи смисао.

"То није проблем само ФК Војводинa или било ког другог клуба, већ целокупне спортске јавности. Да ли ће тај канцер вратити гледаоце на стадионе и углед српског фудбала? Неће. Позивамо ФСС, Заједницу Суперлиге и Прве лиге и све фудбалске клубове да се изборимо против овог зла. Да суђења буде фер и поштено. Тражимо ли много?", закључују из Новог Сада.

број коментара 1 пошаљи коментар
(петак, 09. мар 2018, 00:48)
Mirko [нерегистровани]

Ako i treba da vas kradu !

Sledeci put neka im sviraju 3 penala.
Niste hteli da podrzite Partizan da se uvede VAR i strane sudije, sto kukate sad ?
Sudjenje je "ekstra"l cim su svi klubovi bili protiv predloga Partizana pa i sama Vojvodina.