ФК Војводина: Да суђење буде поштено. Тражимо ли много?

Фудбалски клуб и Спортско друштво Војводина јавно су изразили незадовољство суђењем арбитра Јована Шегрта из Београда на утакмици између Војводине и Црвене звезде у Новом Саду. Београђани су до победе (2:1) стигли шест минута пре краја, након пенала коме је претходио "споран дуел" Немање Радоњића и Александра Месаровића.

"Јуче је у Новом Саду одигран фудбалски дерби Војводина – Црвена звезда. Добар фудбал, мушки, 10.000 гледалаца. Реткост за српски фудбал. Оно што је постало често је катастрофално суђење. Фудбал се игра због публике и спортског надметања, а не због кладионица и интересних лобија. То уништава српски фудбал у спортском и моралном смислу", наводи се у саопштењу Војводине.

Како се истиче, ако о резултату утакмица и месту на табели не одлучује игра и спортска срећа на терену, него пиштаљка у устима људи сумњивог морала, спорт губи смисао.

"То није проблем само ФК Војводинa или било ког другог клуба, већ целокупне спортске јавности. Да ли ће тај канцер вратити гледаоце на стадионе и углед српског фудбала? Неће. Позивамо ФСС, Заједницу Суперлиге и Прве лиге и све фудбалске клубове да се изборимо против овог зла. Да суђења буде фер и поштено. Тражимо ли много?", закључују из Новог Сада.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво