Резултати обдукције – Асторију затајило срце

Трагично преминулом капетану Фјорентине, тридестједногодишњем Давидеу Асторију, затајило је срце у ноћи између суботе и недеље и то је узрок његове смрти, потврдила је обдукција и одбацила могућност убиства из нехата.

Астори је преминуо у соби хотела "Ла ди Морет" у Удинама, а истрага и обдукција су показали да није било никаквих знакова за његову неочекивану смрт.

Бившем играчу Каљарија "пулс се полако смањивао док му срце коначно није престало куцати", пише Футбол Италија.

Више детаља биће објављено у следећих 60 дана, преносе медији у Италији.

Астори ће бити сахрањен у четвртак, у Фиренци.

број коментара 3 пошаљи коментар
(среда, 07. мар 2018, 07:46)
anonymous [нерегистровани]

Професионални спорт

У данашњем времену професионални спорт је бизнис. НЕ ПОСТОЈИ профи спортиста да не користи допинг, од стимулатора цнс-а до анаболика, хормона раста итд. Још деведесетих је постоја "чистач" који решава проблем допинг контроле.

(уторак, 06. мар 2018, 20:53)
Дијагноза на даљину: [нерегистровани]

Само су два спорта здрава:

Равномерна вожња бицикла и равномерно пливање!

(уторак, 06. мар 2018, 18:27)
Bojan Nikolic [нерегистровани]

?

Da je zatajilo srce to smo i mi laici mogli pretpostaviti. Pravo pitanje je zasto se to desilo? U pitanju je mlad covek, 31 godina, sportista, koji redovno prolazi zdravstvene provere u jednom veoma ozbiljnom klubu, pretpostavljam. Da li je moguce da do dana danasnjeg ni na jednoj proveri nije nadjeno nista? Simptomaticno je da poslednjih godina mladi fudbaleri padaju k'o muve, mnogo vise nego ranije. Pozdrav!