Партизан: Ђукић и играчи имају поверење Управе

Фудбалски клуб Партизан издао је саопштење у коме је позвао јавност да престане да се бави спекулацијама око статуса тренера Мирослава Ђукића јер има пуно поверење управе да настави посао, као и играчи. На другој старни, тренер фудбалера Партизана Мирослав Ђукић изјавио је на конференцији за новинаре да не види разлог за подношење оставке упркос заостатку од 14 бодова за Црвеном звездом у домаћем првенству. Фудбалери Партизана у среду од 15.30 дочекују Рад.

"Тренутна резултатска криза није и не може представљати снажнији утисак од чињенице да Управа клуба има поверење у садашњег тренера и играче. То је исти онај тренер који је са Партизаном успео да избори први пласман у елиминациону фазу Лиге Европе после 12 година, то су већином исти играчи који су носиоци дупле круне и актуелни шампиони државе", пише на сајту клуба.

Даље се наводи да су "различити медијски покушаји кратконасловних носилаца проверено неистиних вести, лицемерна вајкања квазикандидата за место тренера Партизана, правно неука тумачења одредби законских и статутарних прописа, а све у циљу да се ФК Партизан деградира".

"Како Свифт рече, завист и критика су порез који успешан човек плаћа јавности. ФК Партизан држи да је мудрост посматрати ширу слику, планирати неколико корака унапред и бити одважан да се и под притисцима задржи поверење и јединство".

Из Хумске поручују да ће у наредном периоду, уместо што се одузима, моћи да сабирају достојне људе и важне бодове.

"У том настојању, желимо да, поклонивши веру овом тренеру и овом тиму, будемо у потпуности конкурентни у свим такмичењима у којима Партизан наступа, наставимо да стварамо европски јак клуб којем ће успеси на домаћој и европској сцени увек бити свакодневица", закључују из Партизана.

Партизан се налази у серији лоших резултата, није победио на последње две утакмице у првенству, али тренер црно-белих жели да настави са радом у клубу.

"Ниједног момента нисам имао разговор на тему оставке. Немам ниједног играча који је незадовољан, несрећан и недсциплинован. Не успевамо да победимо, не успевамо да дамо гол, али не видим разлог да дам оставку, јер себе видим способним да заједно са екипом изађем из проблема. Понекад у фудбалу ствари не зависе само од вас. Нико ми није тражио оставку нити је неко разговарао на ту тему", изјавио је Ђукић на конференцији за новинаре уочи утакмице против Рада.

Тренер Партизана је демантовао писање медија да у уговору са црно-белима постоји клаузула по којој је клуб дужан да му исплати 600.000 евра уколико му уручи отказ и рекао да су сви у Хумској тужни због пораза од Раднничког, али да ће покушати да поврате изгубљено самопоуздање против Рада на домаћем терену.

"Сви смо тужни што смо изгубили утакмицу, али треба да превазиђемо ситуацију и да се окренемо следећој утакмици а то је Рад и да вратимо самопоуздање. Нема друге медицине, само победе, само то може да нас врати на прави колосек", изјавио је Ђукић. 

Фудбалери Партизана после 25. кола Суперлиге имају 14 бодова заостатка за Црвеном звездом, а у среду од 15.30 дочекују Рад.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво