Лионел Меси води Барселону до нове титуле

Лионел Меси је постигао 600. гол у професионалној каријери, али и веома посебан пошто је баш тај погодак из слободног ударца донео Барселони тријумф над Атлетиком и осам бодова више од „колчонероса“ на табели.

Блауграна је, делује, сада веома близу треће титуле у претходне четири сезоне. Наравно, ваља имати на уму да је Барселона имала 11 бодова предности над екипом Дијега Симеонеа, која се спустила на пет након три ремија у пет првенствених мечева.

Екипа Ернеста Валвердеа није поражена на 34 меча у низу, односно на 27 мечева у текућој сезони (колико и недашњи тренер Атлетика из Билбаоа води тим са стадиона Камп ноу).

Тим Атлетика је постигао девет голова на претходне две утакмице, али је имао великих проблема да створи озбиљнију прилику на овом мечу. Неколико инстанци веома квалитетног високог пресинга било је све опасно што се догодило у првој четвртини сусрета пред голом Барселоне.

Како обично бива, Лионел Меси је променио читав ток и моментум утакмице спектакуларним потезом, овога пута голом из слободног ударца. Ове сезоне Камп ноу није био попуњенији у Ла Лиги („Ел Класико“ у Каталонији нас тек очекује), али се то осетило тек када је Аргентинац савладао Јана Облака.

Лионел Меси је постигао баш много голова у каријери, али највише баш против мадридског Атлетика (изузимајући Севиљу). Ово је био његов 28. гол који даје неком од голмана Атлетика, на 36 мечева.

Ово је 24 гол Месија у сезони, по чему је најбољи у лиги. Има и 12 асистенција поред свог имена, по чему је такође најбољи у лиги.

Атлетико игра спектакуларно у новој календарској години, што у великој мери има везе са повратком у тим Дијега Косте (AG-DC, Антоан Гризман – Дијего Коста, један је од надимака нападачког дуета Мадриђана, по изору на Барсин „Ем-Ес-Ен“ и Реалов „Би-Би-Си“). Атлетико је славио на претходних осам мечева, али ниједан од тих мечева није играо против тима какав је Барселона. Од фебруара 2006. године, Атлетико није савладао Барселону.

У осталим данашњим мечевима, Леванте и Еспањол су одиграли нерешено 1:1, Реал Сосиједад је савладао Алавес са 2:1, док је Валенсија била боља од Бетиса, резултатом 2:0.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи