Партизан се спасао против Земуна

Веома мало је фалило да Земун стигне до прве, а тиме и историјске победе у Хумској над Партизаном, у 21. окршају два тима на Топчидерском брду. Међутим, гол Вучића из једанаестерца (оправдано или неоправдано досуђеног, релативно је очигледно) анулирао је Здјелар у буквално последњем тренутку меча 24. кола Суперлиге Србије.

Криза игре Партизана – коју можда и не можемо назвати кризом јер траје практично читаве сезоне, уз бљеске на европској сцени који су вероватно више зависили од доприноса индивидуалних квалитета фудбалера српског шампиона него од неке кохерентне стратегије – добила је нове обрисе у дуелу са Земуном.

Црно-бели су и пре овог меча били тек седми тим по броју освојених бодова на свом терену у Суперлиги Србије, а то стање ће се само погоршати након ремија са тимом који се ове сезоне, после деценије, вратио у елитни ранг.

Мирослав Ђукић је Вулићевића заменио Цуцином, док су Јевтовић и Тавамба своја места у тиму уступили Суми, односно Ожеговићу. Партизан је нападао на овом мечу, али то ће Партизан увек радити у Суперлиги Србије, посебно на свом стадиону.

Али Партизан није добро нападао, што показују две ствари – број прилика које је створио, односно број прилика које је дозволио, имајући у виду да је Земун стигао до неколико веома озбиљних покушаја из офанзивне транзиције, који су му директно омогућени веома лошом нападачком позиционом структуром шампиона Србије.

Фокусирати се на оправданост досуђеног једанаестерца после наводног прекршаја Цуцина над Вучићем било би контрапродуктивно у редовима Партизана, јер је екипа Милана Милановић, својевремено и званично најбољег тренера Суперлиге, и пре и после тога имала шансе да постигне гол.

Такође, ништа од тога не маскира чињеницу да је тим који је прошле године толико суверено освојио све домаће трофеје, победио у сваком „вечитом дербију" и нанизао 37 мечева без пораза, стагнирао и да стагнира. У фудбалу, када стагнирате, онда назадујете, што показује и табела Суперлиге, али и уопште начин на који игра или покушава да игра Партизан. 

Овако је, у најкраћем, текао меч:

16.55 - Крај меча, Партизан – Земун 1:1 (0:0).

16.54 - ГОООЛ! Партизан голом Саше Здјелара стиже до изједначења у последњим секундама меча.

16.43 - Шут Ивановића зауставља голман гостију. Партизан напада али се Земун дисциплиновано брани. Све мање времена за црно-беле... 

16.28 - ГОООЛ! Земун води против Партизана са 1:0! Стрелац је био Вучић из пенала након прекршаја Цуцина над истим играчем у казненом простору.

16.02 - Настављен је меч у Београду. Ђукић је уместо Марка Јанковића увео Тавамбу.

15.47 - Прво полувреме завршено је без голова на стадиону у Хумској.

15.41 - Са друге стране прилика за Пантића и још боља одбрана голмана Марка Милошевића.

15.40 - Велика прилика за госте да постигну погодак из контранапада. 

15.20 - Без праве прилике на обе стране у досадашњем делу меча.

15.00 - Почео је меч на стадиону Партизана. Дуел се игра без публике због казне ФСС-а.

14.23 - Познати су састави за меч у Хумској:

Партизан: Стојковић, Цуцин, Милетић, Остојић, Урошевић, Здјелар, Пантић, Тошић, Јанковић, Сума и Ожеговић.

Земун: Милошевић, Милутиновић, Цветковић, Трајковић, Вучић, Луковић, Кисо, Симић, Асани, Ђенић и Вукадиновић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво