Ђукић: Европа је била сјајна, сада све мисли усмерене на Суперлигу

Тренер фудбалера Партизана Мирослав Ђукић честитао је играчима на оствареном успеху у Европи ове сезоне, али је нагласио да би што пре требало да се окрену домаћем шампионату које се наставља против Земуна, у оквиру 24. кола Суперлиге.

"Честитам Партизану на успеху у Европи. Испасти у шеснаестини финала Лиге Европе је велика ствар коју желимо да поновимо и наредне године. Сада се окрећемо домаћем првенству како бисмо преко њега поновили успех и наредне сезоне", изјавио је Ђукић.

Ђукић је потврдио да у недељу неће моћи да рачуна на капитена Мирослава Вулићевића и Милана Митровића, док је неизвестан Саша Здјелар.

Тренер црно-белих је истакао да очекује тешку утакмицу против Земуна који се, према његовим речима, одлично појачао и то показао већ у претходном колу против Борца (када већина новопридошлих фудбалера и није играла прим. аут.).

"Земун се добро појачао, победили су убедљиво Борац у првом колу пролећног дела. Очекује нас тешка утакмица. Реч је о компактној екипи која има добре играче, одлично се брани и фокусира се на контранападе, као у мечу против Борца", рекао је Ђукић.

Према његовим речима елиминација из Европе ће сигурно довести до емотивног и физичког пражњења играча, али верује да би што пре требало скренути мисли на Суперлигу, за коју сматра да је врло изједначена.

"Када испаднете у Европи долази до пражњења, али требало би да се што пре фокусирамо на првенство како би наредне године поновили успех у Европи. Нема лаке утакмице у Суперлиги, са сваком екипом смо се намучили, првенство је изједначено и без максималног приступа нема победе".

Ђукић је истакао да су утакмице без публике, попут сутрашње, тужне и непријатне за играче.

"Увек сматрам да играње без публике одузима чар фудбала, који је прелеп са њом јер се фудбалери мотивишу уз присуство навијача. То су непријатне и тужне утакмице, јер сабласна тишина доводи до тога да играчи немају свест о званичној утакмци", изјавио је Ђукић.

Утакмица између Партизана и Земуна игра се у недељу од 15 сати на стадиону у Хумској без присуства публике.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво