Партизан јуриша на осмину финала Лиге Европе

Фудбалери Партизана су били бољи ривал од Викторије у првом мечу два тима у Београду (xG вредности 1,9 напрема 0,4 то најбоље илуструје), али није успео да победи комбинацијом судијске и дефанзивне грешке у финишу сусрета. Тога не сме да буде у реваншу са чешким тимом, који почиње у 19 часова, уз пренос на Првом програму РТС-а, ако шампион Србије жели да настави своју европску авантуру у овој сезони.

Црно-бели су отпутовали у пуном саставу у Чешку, али је још неизвесно да ли ће моћи да игра капитен Мирослав Вулићевић, који је за викенд у дуелу против Младости из Лучана повредио зглоб.

Вулићевић каже да је повреда зглоба озбиљнија него што је у први мах изгледало, али да ће уз помоћ лекарске екипе пробати да буде спреман.

"Није изгледало озбиљно у први мах, али имам јачу дисторзију зглоба. Морам да похвалим лекарски тим Партизана, који чини све да ме оспособи. Заједно са стручним штабом донећемо најбољу одлуку за тим, јер овакве утакмица морају да изнесу само 100 одсто спремни играчи", изјавио је Вулићевић.

С друге стране, тренер Партизана Мирослав Ђукић ће моћи да рачуна на новајлију Сашу Здјелара, Огњена Ожеговића и Бојана Остојића, који су због повреда пропустили прву утакмицу.

Први меч у Београду завршен је резултатом 1:1, а реванш утакмица између Партизана и Викторије игра се вечерас од 19 часова у Плзењу, уз, понављамо, пренос на Радио-телевизији Србије.

Ваља очекивати одређена "тумбања" у саставу Партизана у односу на први меч два тима, као и одређена померања у базичној формацији већ устаљених играча. Милан Митровић не може да игра због црвеног картона који је добио у Београду, те се као његова логична замена намеће Бојан Остојић.

Међутим, искусни фудбалер, један од понајбољих у прошлој сезони у којој су црно-бели освојили дуплу круну, извесно време има проблема да повредом, због које је и раније напустио припреме на Кипру. Из Партизана се чује да је он из повреде изашао, али је велико питање да ли је ушао у какав-такав ритам неопходан за играње такмичарског фудбала на овако високом нивоу.

Тандем Пантић–Јевтовић, који је тако добро функционисао у прва два меча ове полусезоне (Викторија и Младост), вероватно ће бити раздвојен, али тако што ће поред Јевтовића играти Здјелар (и тиме дебитовати за "парни ваљак"), да би Пантић био померен на врх троугла у везном реду, у систему 4-2-3-1.

Неки верују, а то има утемељења у објективној неопходности, да ће и Зоран Тошић и Марко Јанковић заменити места. Млади Црногорац је много опаснији када игра на десном боку, као "изокренуто" крило, док репрезентативац Србије, иако такође левоног фудбалер, много више времена проводи између противничких дефанзивних линија и, практично, није ни толико важно на којој страни ће почети сусрет.

Оно што је извесно јесте да ће Партизан морати да понови квалитет игре из првог меча, а онда и све то да надогради уколико жели да савлада тим који је толико убедљив у свом шампионату да је у 17 кола убележио два ремија. То је тим који је био први у својој групи у Лиги Европе, који води бивши селектор Чешке, који је са том селекцијом играо Европско првенство, а за тај тим играју садашњи и бивши репрезентативци те земље. Примера ради, нападач Крменчик је ове зиме одбио понуду Њукасла, вредну 12 милиона евра, јер "му је лепо у Викторији, са којом жели у Лигу шампиона".

Дакле, озбиљна европска екипа која се може савладати само озбиљним европским фудбалом. Партизан је показао да је способан тако да игра. Сада мора да покаже да је способан тако да игра у континуитету...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво