Читај ми!

Милојевић: Руска зима? Зато је фудбал занимљив

Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић каже да ће се његов тим и у Москви против ЦСКА у реванш утакмици Лиге Европе држати свог стила и најавио офанзиван приступ и без калкулација.

"На меч са ЦСКА гледамо као на сваки до сада. Обећавам само да ћемо дати све од себе, борићемо се за грб и боје Црвене звезде, за наше навијаче и како бисмо Србију представили на прави начин. Играмо против великог противника, долази из Лиге шампиона, али покушаћемо да одиграмо на највишем нивоу", рекао је Милојевић на конференцији за медије у Москви.

Као и пред први сусрет у Београду, Милојевић нема намеру да се брани.

"На оваквом нивоу нема калкулација, играмо како знамо и држаћемо се нашег стила, нећемо ништа да мењамо. Покушавамо сваки пут да будемо нападачки оријентисани и да победимо, али некад противник то не дозволи. Не размишљам да ће тим који први постигне гол бити ближи пласману", рекао је Милојевић.

Он је признао да је ЦСКА више навикнут на зимске услове, какви се очекују на температури од 13 степени испод нуле.

"ЦСКА игра чешће у зимским условима, али какви су за њих, такви су и за нас. Једноставно, морамо да се прилагодимо и то ћемо урадити. Зато је фудбал и занимљив... Надам се да терен неће бити проблем", нагласио је Милојевић.

Како је додао, екипа није вежбала пенале и да у овом тренутку не може да каже да ли би их прихватио, већ после дуела.

Руске новинаре је интересовало да Милојевић посебно издвоји неког фудбалера ЦСКА.

"ЦСКА има јако добре индивидуалце, али су и јак колектив. Дуго су заједно, то им је најјаче оружје, а немам принцип да истичем било кога", загонетан је Звездин тренер.

Он није желео да се бави спекулацијама руских медија око могућег премештања утакмице у Сочи због хладноће у Москви.

"Генерално не читам пуно медије, ми се спремамо за дуел у Москви. Уефа води рачуна о свему томе. Избора немамо него да се понашамо онако нам наложе", рекао је Милојевић.

Везиста Ненад Крстичић препустио је ЦСКА улогу фаворита, али истакао значај поготка у гостима.

"Играли смо на победу у Београду, али 0:0 је позитиван резултат јер смо сачували мрежу. Дошли смо у Москву да први постигнемо гол и прођемо у наредну фазу. Тренер Милојевић нам је унео сигурност још на старту сезоне, исти случај је и пред ЦСКА, који је у рангу екипа из групне фазе Лиге Европе", закључио је Крстичић.

Реванш утакмица шеснаестине финала Лиге Европе ЦСКА – Црвена звезда игра се у среду на ВЕБ арени од 18 сати, уз директан пренос на Првом програму РТС-а.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво