Врба: Партизан има сјајне играче, немам очекивања – само наде

Конференције за медије уочи великих фудбалских мечева - а ова између Партизана и Викторије Плзењ то свакако јесте - веома ретко донесу неку откровење, па чак ни неки „саундбајт" коме се присутни репортери очајнички надају. Протоколарне изјаве, паушалне похвале на рачун противника и истицање важности „приступа утакмици" (као да то може бити другачије него у било којој другој утакмици) чуле су се и у обраћању Павела Врбе, некадашњег селектора Чешке и тренера Викторије, убедљивог лидера шампионата своје земље, екипе која је у 16 кола изгубила само два бода...

Први је говорио капитен чешког тима Роман Хубник, некадашњи репрезентативац и фудбалер Херте из Берлина, из разлога што је он, како је истакнуто, „морао да се спрема за тренинг".

Вреди нагласити да је Викторија пристала да последњи тренинг пред меч, мимо уобичајене процедуре, одради на Телеоптику, како би се сачувао травњак стадиона у Хумској.

„Није проблем, заиста, спремићемо се где год да тренирамо. То је једино важно", рекао је Хубник, који је говорио и о својој упознатости са навијачком културом у Србији, која је, како је нагласио, позната широм света.

„Прија играње у таквој атмосфери. Једино је проблем остварити комуницирање на терену, због чега ћемо морати да смислимо неки други вид споразумевања током меча".

Потом је на ред дошао Павел Врба...

„Знамо да је Партизан довео неке нове играче, да су мало другачија екипа него јесенас. И за једне и друге ово је веома важна утакмица и желимо да спремни уђемо у битку", рекао је Врба, који je у првом мандату пет година водио екипу Викторије (од 2008. године).

Он се осврнуо и на чињеницу да постоје сличности у околностима у којима се налазе два тима, с обзиром да и једнима и другима фале такмичарске утакмице.

„Видећемо како ће се екипе спремити, видећемо ко ће се боље снаћи".

Врба је нагласио да ће и њему, као тренеру, бити драго ако се меч, како се очекује, буде играо пред добро испуњеним трибинама, што ће пријати и његовим фудбалерима.

„Наши играчи су навикнути на такву атмосферу, довољно су искусни, играли су велике мечеве, не верујем да ће бити проблема те врсте".

Врба је рекао да нема никаква очекивања од овог меча, већ само надања.

„Наравно, постоји набој пред велику утакмицу. Али сви једва чекамо да изађемо на терен, једва чекамо да играмо", истакао је Врба.

Он је подсетио да његов тим, иако итекако свестан јачине противника, игра доста добро у Европи и у Чешкој већ годинама уназад, а да је то нешто што свакако желе да настави.

Врба је истакао да његов састав мора да буде спреман на периоде доминације у игри Партизана, као и да је веома важно у тим моментима одговорити на прави начин. Практично, не поклекнути, истрајати а онда и сами покушати да успоставе доминацију.

„Партизан има сјајне играче који одлично препознају моменте и промене фаза током мечева", додао је Врба.

Очекује се и долазак великог броја навијача Викторије, а Врба очекује да ће се они лепо провести у српској престоници, мање због пива, више због саме утакмице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво