Читај ми!

Почиње европско пролеће: Звезда чека ЦСКА из Москве

Фудбалери Црвене звезде дочекују вечерас ЦСКА из Москве у првој утакмици шеснаестине финала Лиге Европе и на тај начин почиње дуго чекано "европско пролеће". Утакмица на стадиону "Рајко Митић" почиње у 18 сати, уз директан пренос на нашем Првом програму и путем лајв стриминга на сајту РТС-а.

Први пут после скоро 27 година, односно после историјског дуела у полуфиналу Купа шампиона против Бајерна, 24. марта 1991. године, Звезда ће на свом стадиону дочекати европског ривала, с обзиром на то да им у пролеће 1992. године због санкција то није било дозвољено.

Звезда је јесенас исписала нову страницу историје фудбала, постала први тим који је из првог кола квалификација стигао до елиминационе фазе једног европског такмичења, а сада има прилику да направи корак више.

"Дошли смо до елиминационе фазе на леп начин, апсолутно заслужено, боримо се да уђемо међу 16 најбољих екипа у Лиги Европе. Ово је прво полувреме, игра се најмање 180 минута и у фудбалу је све могуће. Нисам од тренера који калкулишу, имамо план игре, бранићемо се нападом. Све друго би било погрешно", поручио је тренер Владан Милојевић у последњем обраћању медијима уочи утакмице.

Звездина европска прича почела је у јулу против Флоријане са Малте, а потом су редом елиминисани казахстански Иртиш, чешка Спарта из Прага и руски Краснодар.

У групној фази, у конкуренцији Арсенала, БАТЕ Борисова и Келна, црвено-бели су завршили као други у групи и прошли су даље.

Последњу званичну европску утакмицу у фебруару Црвена звезда је одиграла 1962. године, дакле пре више од пола века.

У четвртфиналу Купа сајамских градова, Црвена звезда је савладала Еспањол са 5:0. Два гола на том мечу постигао је Драгослав Шекуларац, стрелци су били и Милан Галић и Никола Стипић, уз један аутогол.

Црвено-бели су у полуфиналу тог такмичења елиминисани од оног другог, много већег каталонског клуба, Барселоне. 

Утакмица на стадиону "Рајко Митић" почиње у 18 сати, а можете је пратити у директном преносу на Првом програму РТС-а и путем лајв стриминга на нашем порталу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара