А сад по трофеј Лиге шампиона: Кејн на Јувентус, Сити гостује у Базелу

После зимске паузе, наставља се борба за трофеј Лиге шампиона, пошто су на програму први мечеви осмине финала: фудбалери Тотенхема гостују код Јувентуса у Торину, а Базел дочекује Манчестер сити.

Један од дербија рунде свакако је судар Јувентуса и Тотенхема, двобој чврсте одбране Италијана (нису сви клишеи нетачни) против фантастичног Харија Кејна, стрелца 32 гола ове сезоне.

Кејн игра у сјајној форми, протеклог викенда одлучио је лондонски дерби против Арсенала (што му полако прераста у навику), али сада ће имати тежак задатак против голмана Ђанлуиђија Буфона и искусне одбране Јувентуса, која је примила само један гол на последњих 16 мечева.

"Испред нас је велика утакмица, тежак посао нас чека, али то ми фудбалери волимо. Желимо да видимо где смо у односу на најбоље, Јувентус је био фантастичан последњих година у Лиги шампиона", рекао је Кејн, чији је Тотенхем у групној фази завршио испред браниоца "ушатог трофеја" Реал Мадрида и Борусије из Дортмунда.

С друге стране, Јувентус на чак 27 мечева у елитном такмичењу није изгубио у Торину, а сада је направљена права увертира победом над Фиорентином на јубилеју тренера Масимилијана Алегрија – 200. пут је водио Јувентус.

Тренер који доминира у Италији, али и даље чека на трофеј Лиге шампиона са Јувентусом после два пораза у финалима, од Барселоне са 3:1 (2015) и Реала са 4:1 (2017), очекује искорак ове сезоне.

"Питам се да ли ћу исписати последње поглавље моје приче у Јувентусу. Волим да учим, то ме охрабрује да наставим започет посао. Хоћу да моји играчи буду бољи и паметнији, знам како да напредују", рекао је Алегри, алудирајући да ће доћи дан када ће торински клуб бити трећи пут у клупској историји првак Европе (број финала који су "бјанконери" изгубили је напросто фрапантан).

Много мање неизвесности се очекује у дуелу Базела и изразитог фаворита Манчестер ситија, практично новог шампиона Енглеске, који већ сада има чак 16 бодова више од градског ривала Јунајтеда.

Екипа Пепа Гвардиоле може да скоро све адуте усмери на Лигу шампиона и прворазредна сензација би била да другопласирани тим Швајцарске изненади Енглезе.

Упркос томе што Лерој Сане, Габријел Жезус, Бенџамин Менди и Давид Силва нису у саставу, Гвардиола на располагању има широк играчки кадар. Уз то, очекује се да макар овај први буде у конкуренцији, пошто се опоравио "брже од свих очекивања", како је сам Гвардиола рекао на конференцији за медије.

"Борићемо се за трофеј у свим такмичењима. Имамо тим способан да уради све", рекао је Гвардиола.

Сити је у суботу још једном показао снагу убедљивом победом над Лестером (5:1) у Премијер лиги, уз чак четири гола Серхија Агуера, па је дуел на стадиону "Сент Јакобс" нова прилика да се потврди сјајна форма.

Остали парови првих утакмица осмине финала Лиге шампиона:

Реал Мадрид – Пари Сен Жермен (14. фебруара)
Порто – Ливерпул (14. фебруара)
Бајерн Минхен – Бешикташ (20. фебруара)
Челси – Барселона (20. фебруара)
Шахтјор – Рома (21. фебруара)
Севиља – Манчестер јунајтед (21. фебруара)

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се