Сити игра неку своју лигу, Агуеро успешнији од читавог Челсија

Манчестер Сити не јуриша ка титули, он маршира, па чак и плеше. Кевин Де Брујне је први пут у каријери стигао до три асистенције на једном мечу, Серхио Агуеро је први пут био стрелац на седам узастопниох мечева на Етихаду (укупно је, узгред, постигао четири гола). Агуеро је само у 2018. години постигао 13. голова – читав Челси, шампион и номинални конкурент тима Пепа Гвардиоле, постигао је 12.

Предност Манчестер Ситија, барем до недеље, износи 16 бодова, што је највећа предност коју је тим кога већ сада многи називају шампионом имао током ове сезоне у Премијер лиги.

Серхио Агуеро је постигао четири гола (од којих је последњи био посебно леп) на једном мечу у Премијер лиги по трећи пут у каријери, више него иједан фудбалер у историји. Рахим Стерлинг је постигао први гол на мечу и тако се, вероватно, искупио за упечатљиви промашај у мечу са Барнлијем.

Џејми Варди је донео изједначење "лисицама", након несхватљиве грешке Николаса Отамендија, чиме је постао први играч који је у једном сезони постигао гол против свих екипа из "велике шесторке" (Арсенал, Челси, Ливерпул, Манчестер Сити, Манчестер Јунајтед и Тотенхем). Ово је 13. гол у сезони Вардија, колико је постигао у читавој прошлој.

Ријад Махрез, који је донедавно штрајковао, сасвим буквално, зато шта га Лестер у смирај прелазног рока није пустио управо у Сити, одиграо је последњих пола сата, уз минималан учинак.

Сити, за кога су први пут, истина у последњих десетак минута сусрета, играли Џон Стоунс и Ајмерик Лапорт, пар централних бекова који се сматра будућношћу клуба, одиграо је импресиван меч, иако без повећег броја повређених фудбалера.

Након ремија против Барнлија прошлог викенда, након сијасет пропуштених прилика и, напослетку, испуштеног вођства, Гвардиола је чуо глас својих играча који су рекли да су уморни.

Каталонац им је дао три дана слободно, а они су емфатично показали важност свежине једног фудбалског тима.

Евертон је савладао Кристал Палас са 3:1, уз нови погодак из једанаестерца за Луку

Миливојевића. Стоук Сити и Брајтон одиграли су меч без победника (1:1), док је Свонси наставио са сјајним партијама и успео је, са једним голом, да савлада Барнли.

Вест Хем је са 2:0 савладао Вотфорд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво