Ђукић: Генерална проба је успела, важно је ући победнички у сезону

Тренер црно-белих Мирослав Ђукић био је задовољан игром у генералној проби против белоруског Шахтјора из Солигорска, а сматра да би његова екипа требало да буде још ефикаснија.

"Веома је битна утакмица, генералка. За нас је већ почела сезона и ово је био озбиљан меч. Другачији тип утакмице него против Теплица. Шахтјор је екипа која није много притискала, али је чекала да изађе у контранападе. Нисмо им то дозволили. Ако би требало да тражимо што треба да поправимо, онда је то реализација. Да будемо ефикаснији и конкретнији", рекао је Ђукић после меча на Кипру.

Колико је важно да се припреме заврше на добар начин, позитивним резултатом?

"Веома је битно да уђеш у сезону са победничким менталитетом. Рекао сам играчима да морају да се представе као победничка екипа". 

Осврнуо се Ђукић на повреду Саше Здјелара који није наступио против Шахтјора.

"Превентивно смо одлучили да не игра. Добио је ударац на прошлој утакмици. Сметало му је при шутирању лопте. Рекли смо му да не игра ако осети бол, нисмо хтели да ризикујемо".

Тренер Партизана сложио се са новинарском констатацијом да ове врсте пријатељских утакмица умеју често да буду ризичне, односно да се играчи повређују због некарактеристичног нивоа фудбалске агресије.

"Можеш да уђеш како хоћеш, јер нећеш бити искључен. У једном тренутку је било превише агресивних стартова. Могли су играчи да се повреде. Требало би да постоје жути и црвени картони и на пријатељским утакмицама".

Ђукић је извео Данила Пантића управо због удараца које је претрпео.

"Дачу Пантића смо заменили јер је тражио замену, добио неколико удараца, али њему је добро да мало очврсне. И Јевта је осетио бол, а он је пре два дана играо 90 минута. Рекли смо му да ће поделити утакмицу са Радином, осећа умор од прошле утакмице, али морао је да игра јер Здјелар није могао", закључио је Ђукић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи