Управа Барселоне против председника Лапорте

Бивши блиски сарадник председника шпанског фудбалског клуба Барселоне Ђоана Лапорте Сандро Росел изјавио је да ће гласати за смењивање првог човека каталонског клуба.

Росел је оваквом одлуком повећао притисак на Лапорту уочи поверљивог гласања чланова управе клуба о поверењу председнику, које ће се одржати 6. јула.

Састанак о поверењу председнику клуба омогућио је члан Ориол Ђирал јер је сакупио 9.000 потписа у корист свог предлога.

Бивши члан управе Росел је најзаслужнији за довођење Роналдиња и Дека у каталонски клуб. Он је 2005. године поднео оставку, а као разлог је навео Лапортин "доминантан став".

Председник Барселоне је жестоко критикован због начина на који је водио клуб у претходне четири године. Навијачи су одржали протесте на којима су тражили од Лапорте да поднесе оставку, јер каталонски клуб није освојио ниједан трофеј у претходне две сезоне.

"Гласаћу за предлог о смењивању председника, јер протекле две године влада хаос у клубу. Управа нам говори да ће ово гласање дестабилизовати клуб, а не схватају да ће се ситуација стабилизовати ако прође овај предлог", рекао је Росели новинарима.

Противници Лапорте морају да добију две трећине гласова ако желе да се организују нови клупски избори. Клуб је на овај предлог реаговао тако што је отпустио тренера Франка Рајкарда и на место првог тренера поставио бившег капитена Пепеа Гвардиолу.

Нови тренер каталонаца је рекао да у следећој сезони неће рачунати а Роналдиња, Дека и Етоа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво