Читај ми!

Мафијаш ухапшен због убиства Андреса Ескобара 1994. године

Једна од најтрагичнијих прича светског фудбала, убиство колумбијског репрезентативца Андреса Ескобара 1994. године могла би коначно добити судски епилог пошто је полиција ухапсила Хуана Сантијага Галона Хенауа, јављају медији у Колумбији.

Хенау је ухапшен током велике акције против шверцера дроге у Кукути, недалеко од границе Венецуеле.

Ескобар је убијен у Меделину десет дана после пораза Колумбије од САД на Светском првенству, а према наводима тужилаштва Хенао и његов брат Педро су напали фудбалера испред ресторана, желећи да се са њим обрачунају због новца који су, кладећи се, изгубили.

На Ескобаровој сахрани, према писању новина у Меделину, окупило се око 120.000 људи,

Андрес Ескобар је на утакмици против САД, којој су претходиле бројне претње фудбалерима Колумбије, постигао аутогол, а неколико година касније убиство је признао Умберто Кастро Муњоз, који је осуђен на 43 године затвора, али је због доброг владања ослобођен 11 година касније.

Вређали су Ескобара, а затим је из аутомобила који је припадао ухапшеном мафијашу испаљено пет хитаца, а фудбалер је подлегао ранама.

Хенаоа, такође, тражи и САД због шверца кокаина, а три године је провео у затвору због финансијске помоћи герилцима у Колумбији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи