Спектакуларни, али не и непобедиви – Ливерпул савладао Сити на Енфилду

Низ непобедивости Манчестер Ситија није почео тријумфом против Ливерпула (5:0), али је тог дана добио моментум какав није виђен у историји Премијер лиге. Стога је негде и прикладно, чак, што је тај дуго чекани први пораз екипе Пепа Гвардиола стигао баш на Енфилду, па још у мечу са седам голова (4:3).

Ливерпул је прекинуо страшни низ Ситија у предивној фудбалској утакмици, у којој је постигао три веома необична гола за десет минута и са 1:1, колико је било на полувреме, оде са 4:1.

Алекс Окслејд Чембрлејн је постигао први гол на мечу након што је Ливерпул освојио другу лопту на половини ривала, у чему је вероватно најбољи на свету.

Међутим, Сити је брзо повратио ритам по којем је познат и, преко Лероја Санеа, стигао до изједначења.

Међутим, без Давида Силве који пролази кроз тежак породични период, Габријела Жезуса, дуже повређеног Бенџамина Мендија и, напослетку, на овом мечу повређеног Фабијана Делфа, Сити није могао да одржи ниво игре потребан да би се „сломио" Ливерпул на Енфилду.

Истина, Отаменди је пропустио две огромне прилике, али стога није пропустио да направи трагикомичну грешку пре гола Манеа. Претходно је Стоунс веома слабо реаговао пре него што је Фирмино постигао други гол за свој тим.

Све је било готово када је вероватно и прво лоше испуцавање Едерсона у дресу Манчестер Ситија искористио Салах и постигао четврти гол за свој тим, иначе 18. свој гол у Премијер лиги.
До краја су стрелци за и даље убедљивог лидера Премијер лиге постигли Гундоган и Бернардо Силва.

Јирген Клоп је тако постао тренер који је највише пута победио Гвардиолу у свим такмичењима (пет).

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво