Борнмутов историјски тријумф над Арсеналом

У фудбалу, каже се, изостанак напретка значи назадовање. Не постоји стагнирање, или идете унапред или идете уназад. Делује, практично читаве сезоне, да се Арсенал налази у овом перманентном нежељеном контраритму. Пораз од Борнмута, првог у историји овог клуба над „тобџијама", и то након преокрета (2:1), то можда и најбоље показује.

Екипа Едија Хауа постигла је два гола у четири минута и тако стигла до триумфа на Виталити стадиону.

Један од најбољих у тиму из Лондона, Џек Вилшир, иначе на позајмици у Борнмуту прошле сезоне, припремио је најбољу прилику за свој у првом делу, али је ударац Мејтланда-Најлса завршио на пречки.

Шансу је пропустио и Дани Велбек, али је Ектор Бељерин у 52. минуту постигао леп погодак и донео свом тиму предност. Ово је други погодак Ектора Бељеринана претходна два меча, а исто голова је постигао на претходних 97 мечева у Премијер лиги.

Али ово је био Борнмутов дан. Прво је Кејлум Вилсон постигао гол за домаћи тим, а недуго затим је то урадио и Џордон Ајб.

Овај тријумф (а били су ретки у последње време) подигао је Борнмут на 13. место и ван зоне испадања.

Арсенал, са своје стране, је испустио девет бодова у последњих пет мечева на којима је водио.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи