Казна Уефе и за Партизан, али новчана, са навијачима на Плзењ

Европска фудбалска унија казнила је Партизан са 30.000 евра због испада навијача на мечу против Јанг бојса у Лиги Европе, потврђено је Танјугу из клуба.

Иако се страховало да ће Партизан други пут у сезони бити санкционисан затварањем трибина, као што је то био случај против Видеотона и кијевског Динама, али и због тога што је Црвена звезда у истом дану кажњена мечом без публике против ЦСКА, Уефа је послала новчану казну у Хумску.

Црно-бели су се теретили за расистичке пароле са трибина, неприкладног понашања присталица, присуства неакредитованих представника поред терена и, као што су урадили навијачи Звезде, истицања банера подршке некадашњем команданту Војске Републике Српске Ратку Младићу.

Потпредседник Партизанa Владимир Вулетић презадовољан je што ће клуб моћи да пред навијачима дочека Викторију.

"Желим да истакнем, у својству шефа правног тима који је радио на аргументацији ФК Партизан пред Дисциплинском комисијом Уефа, велико задовољство услед одлуке која је нас клуб ослободила од одговорности. У праву постоји један правни стандард који инсистира на томе да се не сме донети осуђујућа пресуда уколико не постоји сигурност ван сваке разумне сумње у у нечију одговорност. Ако нема довољно доказа у нечију кривицу, тај се мора ослободити од одговорности", рекао је Вулетић у изјави достављеној медијима.

Он је нагласио да је правни тим Партизана аргументовано и са великом пажњом припремио изјашњење која је прихваћено.

"Чланови Досциплинске комисије, упркос врло злонамерним оптужбама од стране чешког делегата (чији су сународници наредни противник ФК Партизан у шеснаестини финала Лиге Европе) умели да препознају и усвоје нашу врло сложену правну аргументацију коју смо им предочили. Ово је други пут да наш правни тим, који чини нас познати адвокат Зоран Дамјановић и Милорад Николић, правник у ФК Партизан, излази тријумфално из готово немогућих правних ситуација пред органима УЕФА".

Према његовим речима нико из клуба се није обазирао на потцењивачке оцене дела јавности према правном тиму.

"То подсећа на питање како ли је, на пример, својевремено, Гаврило Принцип могао бити осуђен, када га је бранио врсни адвокат Рудолф Цислер? Ово је порука и нашим навијачима да не излажу наш правни тим немогућим задацима јер смо већ на граници правничких и професионалних могућности".

Вулетић је изразио жаљење што је Црвена звезда добила суспензију стадиона за меч против московског ЦСКА и понудио вечитом ривалу помоћ.

"Изражавам и жаљење због казне нашим ривалима, будући да смо свесни да је интерес српског фудбала да оба наша клуба буду у позицији да се на најбољи начин боре за успех, па, следстевно најавама да ће улозити жалбу на ову одлуку, нудимо искусну правну помоћ која се већ показала као делотворна у органима УЕФА", закључио је Вулетић. 

Прва утакмица шеснаестине финала Лиге Европе Партизан – Викторија игра се 15. фебруара на стадиону у Хумској.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара