Рад жели победу против Хајдука из Куле

Тренер фудбалера Рада Марко Николић рекао је да ће његова екипа учинити све како би победила Хајдук из Куле, у 15. колу Јелен Супер лиге, чиме би поправила пласман на табели али и увеличала прославу 50-годишњице клуба са Бањице. Директан пренос утакмице на другој мрежи РТС-а од 13:00 часова.

"Очекује нас важна утакмица на домаћем терену, после серије тешких мечева са противницима из првог дела табеле. Победом би поправили пласман на табели, али ова утакмица има специфичну тежину јер клуб прославља 50 година постојања и не бисмо желели да покваримо прославу", рекао је Николић на конференцији за новинаре.  Тренер Рада истакао је да је Хајдук добра екипа, али "грађевинари" ће у недељној утакмици имати мотив више јер су Куљани у првом делу првенства савладали београдски клуб (2:0).

"Хајдук је добра екипа са променљивим резултатима али са квалитетним играчима. Респектујемо их, а желимо да им се реванширамо за пораз из првог дела првенства у Кули, када смо одиграли слабо", рекао је.  Николић је похвалио своје играче на одличној и борбеној игри у прошлом колу против Јагодине (0:0), рекавши да је то минимум залагања који се од њих очекује.

"Поносан сам на играче али поручујем им да је то доњи минимум жеље, ангажовања и квалитета. Играчи су се физички и психички истрошили после тог меца, али имамо три дана да се добро припремимо за Хајдук", рекао је Николић и додао да фудбалери Рада имају добре услове за рад јер тренирају на вештачкој трави.  У екипи Рада нема повређених играча, поједини фудбалери имају жуте картоне, а према Николићевим речима, стручни штаб ће у односу на припремљену тактику одлучити ко ће пропустити утакмицу са Хајдуком.

Капитен Рада Никола Пејчиновић рекао је да верује да ће уз помоћ навијача његова екипа у недељу успети да освоји сва три бода.

"Очекујем добру утакмицу са пуно шанси. Верујем да ћемо уз наше навијаче освојити сва три бода и тако улепшати фешту. Максимално залагање неће изостати јер желимо да им вратимо за пораз у првом делу првенства", рекао је Пејчиновић.

Фудбалери Рада су на последња два меча освојили четири бода, а Пејчиновић је оценио да је важно да његова екипа тријумфује јер би тако знатно поправила пласман на суперлигашкој табели.  "Није битно ко ће постићи гол, важна је победа. После добрих резултата самопоуздање је све веће а победа би нам омогућила да се домогнемо деветог места на табели", рекао је Пејчиновић.

Утакмица 15. кола Јелен Супер лиге између Рада и Хајдука из Куле игра се у недељу од 13 сати на стадиону на Бањици, уз директан пренос на другој мрежи РТС-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи