Предивни обичај "најнеобичнијег клуба на свету"

"Продајемо душу – али не било коме", био је мото акције приликом које су навијачи Унион Берлина и дословно постали власници свог клуба, иначе члана немачке друге лиге. Осим што је посебан у смислу власничке структуре, чак и у овако особеној земљи каква је Немачка (чувено 50 плус 1 правило), Унион Берлин је познат и по једној веома интересантној и лепој божићној традицији...

Стадион Унион Берлина (клуба који неки називају и "најнеобичним клубом" на свету) у источном Берлину дупке је пун сваке Бадње вечери (вечери уочи Божића, када га славе верници у Немачкој), а хладни ваздух испуњен је празничним песмама.

Овај догађај, који су су међувремену са мање успеха почели да имитирају и неки други клубови, почео је још 2003. године, али као форма протеста, када су незадовољни навијачи провалили у стадион и почели да певају.

Све је еволуирало до мере да сада сваке године преко 30.000 навијача Униона, заједно са дечјим хоровима и музичарима, певају божићне песме у спектаклу који је познат широм фудбалске планете.

O Tannenbaum (или „О, божићна јелко") је посебно популарна песма.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се