Јокановић: Нисмо одустали од пролећа у Европи

Циљ Партизана у лиги купа УЕФА исти је као и пред почетак тог такмичења и зато ће црно-бели на утакмици трећег кола групе Ц покушати да победе белгијски Стандард и одуже се навијачима, најавио је тренер Славиша Јокановић.

"Наш циљ је остао исти, покушаћемо да дођемо до победе и сачувамо шансе да  на пролеће играмо у Европи. Дужни смо и навијачима да донесемо победу у овако важном мечу. Све ћемо урадити да тако буде", рекао је Јокановић.

Партизан је у прва два меча групе Ц изгубио од Сампдорије и Штутгарта, а тада су највише критика претрпели одбрамбени играчи црно-белих.

"Покушаћемо да постигнемо голове, што ће, као и на претходним утакмицама, вероватно оставити простора и гостујућим нападачима.Ипак, нећемо претерано одустајати од нашег препознатљивог стила",најавио је тренер Партизана.

Јокановић је рекао да је Стандард чврста екипа, чији су најбољи део четири нападача. "То што Милан Јовановић показује ове и неколико претходних сезоне је, без сумње, за сваки респект. Мораћемо да обратимо пажњу на њега, али неће добити посебног чувара. Имају брзе нападаче, а један од њих је као наш (Ламин) Дијара", казао је он.

Упитан да ли и даље верује у пласман у шеснаестину финала купа УЕФА, Јокановић је рекао: "Имамо пред собом још меч против Борца, па онда дуел са Севиљом.Док постоји шанса, немам намеру да одустајем. Ситуација је много тежа него пре почетка лиге УЕФА, али не можемо да 'бацимо'преостале две утакмице у овом такмичењу", закључио је он.

Фудбалер средине терена Партизана Алмани Мореира, који је неколико сезона играо за Стандард, рекао је да дуел са белгијском екипом Партизанова последња шанса да оствари циљ у Европи.

"Имамо последњу шансу да урадимо оно што желимо и дођемо до шансе за наставак такмичења у Купу УЕФА. Поштујемо Стандард, али учинићемо све да освојимо три бода", казао је Мореира.

Португалски интернационалац рекао је да од садашњих играча Стандарда познаје само тројицу.

"Већину играча из овог тима не познајем, јер се екипа променила. О тројици које знам сам испричао све саиграчима и људима у Партизану", рекао је Мореира и додао да се нада лепшем времену сутра, које би више одговарало Партизановом стилу игре.

У групи Ц по три бода имају Стандард, Сампдорија, Севиља и Штутгарт. Утакмица трећег кола групе Ц између Партизана и Стандарда из Лијежа игра се у четвртак од 20.45 на стадиону у Хумској.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара