Црни Гризмане, шта си то урадио?

Танка је линија између духовитости и увредљивости, али и политичке коректности и неоснованог морализаторства. Свако бира где ће се наћи, сходно томе сноси последице. Антоан Гризман је одлучио да на забаву оде маскиран у кошаркаша – и сада је мета осуда широм планете. Он је касније упутио јавно извињење.

Нападач Атлетико Мадрида, од лета можда становник Барселоне или Манчестера, поставио је фотографију на друштвене мреже где се види маскиран, са лицем офарбаним у црно.

Гризман је поставио фотографију на Твитер уз натпис 80s Party (журка у стилу осамдесетих), уз насмејани емоџи и кошаркашку лопту. На забаву је ишао, очигледно, преобучен у кошаркаша.

Многи фанови су одмах захтевали да уклони фотографију. Француз је одговорио веома брзо.

"Смирите се, ја сам фан Харлем глобтротерса и добре забаве... Ово је почаст", написао је.

Фарбање лица у црно се сматра увредљивим, не само у афроамеричкој заједници већ и у било којем другом делу планете са значајнијим уделом црне популације.

Нехајни чин француског фудбалског репрезентативца, у том контексту, изазвао је практично и очекивано реакције. Да ли и претеране, није најлакше проценити.

Гризман је касније упутио извињење путем друштвених мрежа.

"Слажем се да је ово непријатно за мене. Ако сам повредио неке људе, извињавам се", написао је Гризман.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара