Кака: Било је ово више него што сам могао да замислим

Рики Кака, последњи човек са ове планете који је освојио "златну лопту", пре ере Кристијана Роналда и Леа Месија, решио да се заувек повуче за травнатог игралишта.

Рикардо Исаксон дос Леите, познатији као Кака, објавио је да је завршио играчку каријеру.

Бразилац, који је 2007. године проглашен за најбољег фудбалера света, после епизоде у САД, где је играо за Орландо, решио је да је време за крај.

"Оче, ово је било много више него што сам могао да замислим. Хвала ти! Спреман сам за наредну животну епизоду. У име Исуса, Амин", написао је Кака на Инстаграму.

Кака је каријеру започео у Сао Паулу, а звезде је дотакао преласком у Европу, у Милан 2003. године. Као један од најбољих играча на свету, Кака је са Миланом освојио Скудето али и Лигу шампиона 2007. године.

Одбио је, како се причало, прилику да појача Манчестер сити за тада невероватних 100 милиона фунти, већ је изабрао Реал Мадрид. У шпанској престоници се намучио са повредама, па се, већ као потпуно истрошен играч, вратио у Милан 2013. године. 

Бразилац је каријеру завршио у Орланду.

За национални тим Бразила је наступио 92 пута, а 2002. године је освојио Светско првенство у Јужној Кореји и Јапану.

Жути дрес је последњи пут носио у мају 2016. године, када је ушао са клупе у победи над Панамом од 2:0.

"Моја каријера се овде завршава, требало ми је мало времена, али одлуку сам донео после разговора са најближимa. Спреман сам да наставим фудбалски живот у другој улози", поручио је Кака, који је према италијанским медијима близу преузимања функције спортског директора Милана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи