Стојковић: Најбоље тек долази

Голман Партизана и први чувар мреже фудбалске репрезентације Србије Владимир Стојковић, имао је блиставу 2017. годину, најзаслужнији је што су црно-бели прво изборили пласман у Лигу Европе, потом и европско пролеће, а без дилеме био је "први међу једнакима" када су у питању заслуге за пласман државног тима на Мундијал у Русији.

Из тог разлога практично је извесно да ће добити "Златну лопту" ФСС за најбољег фудбалера 2017. године, као први голман лауреат откад је установљено ово признање.

"Задовољан сам, била је ово година за памћење. Једино остаје жал за киксевима у првенству, јер смо изгубили бодове у лиги која нам доноси Европу. Сигурно да су пласман у елиминациону фазу Лиге Европе и одлазак на Мундијал две ствари по којој ћу памтити ову годину. Није могло боље", рекао је Стојковић Танјугу.

Он је најавио промене у 2018. години, али није желео ништа прецизније да прича на тему потенцијалног трансфера у други клуб, само је истакао да му је минутажа у предстојећем периоду најважнија.

Упркос томе што има 34 године, Стојковић тврди да "оно најбоље" тек долази и истакао које колеге највише цени.

"Тек улазим у најбоље голманске године. Што си старији више добијаш на квалитету. Ван дер Сар је рецимо најбоље ствари у каријери почцео да ради у 36. години, прешао у Манчестер, освојио Лигу шампиона са 38. Свиђају ми се Буфон и Хандановић, добар је исто и Шчесни, па и Тер Штеген", навео је Стојковић.

На питање да ли размишља да после Мундијала у Русији препусти место на голу репрезентације неком од млађих колега (Рајковић, Свилар, Дмитровић) Стојковић је узвратио контрапитањем.

"На основу чега бих ја уступио место у репрезентацији неком млађем голману после Светског првенства? Док си најбољи треба да играш, а ако то будем био ја, бранићу и после Русије. Али, добро, ево обећавам да ћу се повући из репрезентације ако освојимо Мундијал", са осмехом је рекао голман који је на голу Србије стајао 78 пута, више него иједан други голман у историји, без обзира како се завала земља чији је Србија била део.

Стојковићу ће Мундијал у Русији бити трећи у каријери. Прво је 2006. године у Немачкој био трећи голман, 2010. године у Јужној Африци бранио је на све три утакмице, а памтиће се његов одбрањени пенал Лукасу Подолском у победи против Немачке 1:0.

"Имамо занимљиву групу, Бразил, Швајцарска, Костарика, атрактивна је, а опет може да се игра. Биће тешко, али велики је успех и што смо се квалификовали за Светско првенство. Пролазак групе би био исти успех као и одлазак на сам Мундијал. Из наше скромности смо прошли и све што даље урадимо биће шлаг на торту. Већ сада смо дотакли небо пласманом у Русију. Не размисљам о ривалима, кад дође време бавићу се њима", поручио је Стојковић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво